Skoda Octavia (2021) #2

autoreview

Skoda Octavia (2021)
Skoda Octavia (2021)Skoda Octavia (2021)Skoda Octavia (2021)Skoda Octavia (2021)Skoda Octavia (2021)Skoda Octavia (2021)

Signalement

Bouwjaar2021
Jaar van aanschaf2021
KM-stand bij aanschaf1.150 km
KM-stand laatst5.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Eerste ervaring Skoda Octavia RS

 • 1.500 km

Na 3 golfjes en de laatste een Golf GTI gekozen voor de Skoda Octavia RS ipv de Golf 8.
Waarom? De auto is stukken ruimer en comfortabeler dan de Golf. En ook vind ik de 8 gewoon karig.
Als tegenhanger ben ik ook met electrisch rijden bezig geweest zoals de Kia ev6.

Eerste ervaring met het rijden is dat de Octavia veel rustiger is dan de Golf GTI helaas mis ik wel de dsg farts.
Infotainment is wel wennen kon met de Golf lezen en schrijven dit zal dus wel zijn tijd even nodig hebben en zal daar op terug komen.

Verder een hele fijne auto de dsg 7 traps zorgt dat de auto wat rustiger is op snelwegen dan de 6 traps van de GTI.
Op naar de volgende review.

op vakantie ook geweest ermee

 • 5.000 km

Nu een paar duizend km verder en kan ik wat meer vertellen over de Skoda Octavia RS.
Voor korte stukjes word de auto zeldzaam gepakt net zoals bij de vorige GTI dus. Ik fiets naar het werk dus veel km'ters maken we niet al heb ik tijdelijk een vestiging erbij waardoor ik 1x in de week toch in de auto zit.

Nu infotainment van de auto was wennen ondertussen kan ik alles snel vinden enkele zaken ook uitgezet zoals bij acc dat die reageert op borden langs de weg als er 130 stond ging de auto gelijk naar de 130 toen terwijl 100 toegestaan is overdags en zo meer van die situaties, ook uitgezet dat de auto voor mij al gas los laat bij rotondes of bochten aan de hand van de navigatie, al werkt dat best redelijk vond ik maar ik bepaal het liever zelf.
Met de zomer vakantie een 1600km gereden veel minder dan andere jaren maar we zijn dit jaar niet zo zuidelijk gereden omdat het weer super goed was en wij een leuke camping hadden gevonden dus waarom verder rijden.
Trekken doet de auto zeer goed natuurlijk verbruik houd ik bij op spritmonitor (https://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1305949.html) en kan daar niks aan toe voegen, als reisgenoot is de auto heerlijk comfortabel beter nog als de Golf waarvan ik in de stoelen nogal eens last kreeg van mijn benen (1,94m) met de Octavia echter nergens last van.
ACC reageert wel iets anders dan de Golf net alsof hij mijn voorligger minder goed ziet, dus bij een lange bocht op de snelweg kon de auto wel eens versnellen richting voorganger om vervolgens weer te remmen dit had ik met de GTI niet.
Verbruik is lastig nog te vergelijken maar met vakantie lag het denk ik ongeveer gelijk en na mijn idee loopt het verbruik wat terug nu er meer km'ters op staat. Solo is de auto wel zuiniger door DSG7 en aerodynamica denk ik.
Navigatie was ook even wennen maar je kan echt alles op zoeken waar je maar heen wilt connected dus.
Tegenvallen was de trekhaak die ik heb laten monteren origineel uitklapbaar zoals je die ook fabriek af krijgt is dat de constant stroom niet werkte dus mijn koelkastje in de vouwwagen werkte niet gelukkig blijft deze bij een reis wel koud maar ik heb die liever aan.
Auto moet deze week terug voor een terug roep actie ivm isolatie materiaal wat in de brand kan vliegen en zeer veel Octavia's daarvoor zijn terug geroepen en dan word de stroom ook gelijk nagekeken.
Ondertussen wel aan het kijken naar toch een elektrische auto en zal deze wel op autoscout gaan komen.
Word vervolgd

4,5
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  5
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (0)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens