Skoda Octavia 1.9 TDI Elegance (2007)
Uitvoering | Octavia 1.9 TDI Elegance |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2007 |
De 2.0 TDI Octavia die ik hiervoor had begon bij 120k opeens hoge fluittonen uit te stoten. De turbo had het begeven.... Helaas buiten alle garantieperiodes om, de wagen was de 2 jaar gepasseerd en de 100k ook al een tijdje geleden. De dealer (Rijk in Goes) heeft nog geprobeerd of het onder de coulance-regeling te repareren was maar dat bleek helaas niet mogelijk.
Omdat er toch een nieuwe moest komen (auto aangeschaft door werkgever, gaan er rond de 100k weer uit) is er toen een deal gemaakt met de dealer. De oude 2.0 TDI zou opgekocht worden en een nieuwe geleverd. Ik zat dus vast aan het aanbod van het moment.
Er was ruime keuze uit 2 wagens die wat konden zijn voor mij:
1.9 TDI Octavia Bussiness Edition
1.9 TDI Octavia Edition 100
Het is de Edition 100 geworden, dit staat helaas niet in de lijst waaruit ik kon kiezen, dus staat er Elegance in de titel... Vooral door de vele extra’s die de Edition 100 bied heb ik deze van de twee gekozen. Bijvoorbeeld het lichtgrijze leren interieur wat er echt schitterend uit ziet! Verbazingwekkend goed schoon te houden ook, hoewel ik echt niet veel poets aan de wagen. Van te voren was ik hier enigszins bang voor, maar dat valt alleszins mee.
Het rijgedrag van de Octavia is ruim in orde. De motor is wat minder krachtig als de 140 pk sterke 2.0 TDI maar vooral tijdens optrekken merk je daar niet veel van. Ik rij persoonlijk vaak 140/150 op de snelweg en daar is de wagen snel genoeg en ook zonder te veel herrie. Ook het bochtenwerk is dik in orde. De vorige Octavia had een sportonderstel en die kon je echt haaks de bocht in gooien, maar dit meer comfortabele onderstel laat ook veel toe.
Kwa opties zit vrijwel alles op deze auto. Navigatie dan wel net niet, maar Cruise control, regensensor, park distance voor en achter, verwarmde stoelen, cd-wisselaar, climatronic etc etc zit er allemaal op. Je mist werkelijk niets in de wagen.
Opmerkelijk in vergelijking met de vorige Octavia is het extra comfort dat leren stoelen geven. In het begin wat stug, maar nu het leer wat is ingewerkt zit het als gegoten! Echt heerlijk voor lange ritten. Al met al weer zeer tevreden over de Octavia!
Windgeruis bij het achterraam, is verholpen door de dealer.
Een nieuw probleem heeft zichzelf gemeld... Een Mercedes in de achterbumper. Komende week zal er een nieuwe bumper op gezet worden en is hij weer als nieuw.
Update: Nog steeds geen problemen.
Hij is weg
Vandaag de Skoda naar de handelaar gebracht. Ik heb in een kleine 4 jaar de wagen tot 175.00 gereden en hij kan nog een hele tijd mee aangezien er nog niets lijkt te mankeren aan de auto.
Anders dan het gebruikelijke onderhoud is er enkel een keer de turbo vervangen, wat een redelijk prijzige grap is. Verder nooit wat te klagen gehad over deze wagen. Ik wou hem eigenlijk helemaal op rijden, maar er kwam een kans op mijn pad die ik wel moest pakken. (zie andere review)
Veel rijplezier gewenst aan de volgende eigenaar(s)