Skoda Octavia 1.5 TSI e-TEC Sport Business (2022)

Uitvoering | Octavia 1.5 TSI e-TEC Sport Business |
Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2022 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
Aangenaam
Na bijna anderhalf jaar te hebben gewacht, is de auto eind september in ontvangst genomen. De later bijbestelde 18 inch Perseus Antraciet velgen worden over een paar dagen geleverd en gemonteerd. Dat maakt ‘m wat stoerder. De indruk tot nu toe is dat de auto comfortabel geveerd is en lekker stil. Hoewel je in de sportstand van de dsg best een snelle sprint kan trekken, nodigt de auto niet uit tot een sportief ritje. Relaxed cruisen is meer z’n ding. Verbruik bij snelweg ritten ronduit gunstig, rond 5 liter per 100km. Wel valt mij op dat de kwaliteit niet zo goed is als bij bijvoorbeeld mijn vorige auto, een Kia Optima en onze Kia Picanto. Kraakjes van de stuurinrichting, foutmeldingen van het driver assist systeem, de niet functionerende touch bediening van een van de leeslampjes en het soms niet kunnen verbinden tussen app en auto. Kleine dingetjes gelukkig, maar vraag mij wel af hoe dat in de toekomst zal gaan. Overall is het een hele prettige auto die ik zou kunnen aanraden. Als we bij ons geen merken beperking hadden gehad voor leaseauto’s, was het overigens waarschijnlijk weer een Kia geworden, maar ik ben met de Octavia wel zeer content als prettig alternatief.