Skoda Fabia 1.4 16V 75pk Elegance (2005)
Uitvoering | Fabia 1.4 16V 75pk Elegance |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2005 |
Na een jaar rond te hebben gereden in een Ford Ka kwam er toch een wat onveilig gevoel bij ons naar boven. Mijn vrouw vond het toch wel benauwd in de Ka. Al het verkeer zit wel dicht op je. Dit komt mede door de lage zit en de bol vorm van de auto waardoor het lijkt of vrachtwagens bijna tegen je aan rijden.
Dan toch maar weer op zoek naar een nieuwe auto. Eerst eens kijken wat er allemaal op de markt te verkrijgen is: Ford Fiesta en Fusion, Opel Corsa, VW Polo, Citroen C3, peugeot 207 en Renault Clio waren de eerste insteek.
Allemaal prima auto’s echter als je ze een beetje aankleedt kom je al gauw op 20.000 euro. Ja mijn vrouw had nog al een paar eisen: airco, lichtmetaal, ABS, minimaal 4 airbags, cruise control, ISO-fix (je weet maar nooit) Kinderwagen moest er in passen en dan nog ruimte voor de boodschappen en oh ja 4 volwassen moest kunnen zonder al te veel capriolen.
Ben maar eens op internet naar alternatieven gaan zoeken en kwam bij Skoda terecht en wel de Fabia. Eigenlijk een VW Polo/Seat Ibiza met een andere koets.
Prima afwerking, veel luxe en een goede prijs.
Mijn vrouw moest echter nog aan de Felicia denken en had geen goed beeld van de Fabia. Ik heb er maar naar de dealer meegesleept. En daar was de deal snel besloten. Het moest een Black Magic Fabia Hatchback 1,4 16v 75kw Elegance worden.
Nu een jaar later kan ik zeggen dat we er nooit spijt van hebben gehad. Heerlijke auto die prima kan mee komen in het verkeer. De motor is voor het verkeer in Nederland meer dan voldoende. Ruimte in de auto is prima ook met 4 volwassenen. Behoorlijke kofferbak waar makkelijk alles wat wij willen in kan.
Auto is door de dealer, Skoda Utrecht, perfect afgeleverd en de dienstverlening bij de verkoop en nalevering uitstekend geweest.
Als je veel geld voor relatief minder geld wil is Skoda een uitstekende auto. Je hoeft zeker niet in kwaliteit in te boeten. Afwerkniveau ligt zeker gelijk aan Seat en stukken beter dan menig frans of koreaans model.
Tot nu toe alleen de autogordel welke niet meer voldoende wilde teruglopen. Is onder garantie verholpen.