Skoda Citigo 1.0 60pk Greentech Active (2017)

Skoda Citigo

UitvoeringCitigo 1.0 60pk Greentech Active
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2021

Als nieuw

Ik zocht een betrouwbare zuinige auto en kwam op een citigo. Na een proefrit was ik verkocht van rijprestatie's. Uiteindelijk voor 7700 euro een vierjarig model kunnen kopen. Ik zeg wel eens, als deze vandaag kapot gaat koop ik morgen een nieuwe(re). De auto heeft mij door Europa op veel bestemmingen gebracht, wintersport in Frankrijk en Scandinavië. De auto oogt klein maar achter het stuur heb je voldoende ruimte (1.80) en dan zit ik nog niet helemaal naar achteren. De zithouding is perfect maar mis wel een armsteuntje. Airco (staat altijd aan) wordt goed koud en ik rij ongeveer 1 op 21.8 (veel snelweg) Met dakkoffer en volgepakt kwam ik ook nog op 1 a 18/19. Echt heel netjes. Qua onderhoudt heb ik reguliere dingen gehad en vooralsnog niks schokkend. Ik heb nu meer dan 100.000 km op de teller.
Onderhoud doe ik niet meer bij de Skoda dealer, paar keer negatieve ervaringen qua prijzen meegemaakt. Dat vind ik persoonlijk wel jammer maar qua auto ben ik zeer tevreden. Volgende auto wordt een nieuwer model of toch misschien een Fabia (trekhaakje en toch ff iets ruimer). Skoda is het voor mij in elk geval wel.

10,0