Seat Toledo 1.9 TDi 110pk Stella (1999)

Seat Toledo
Seat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat Toledo - interieur

UitvoeringToledo 1.9 TDi 110pk Stella
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2003

Ik heb de auto gekocht in 2003 bij een Peugeot dealer in Utrecht. Eigenlijk was ik op zoek naar een 306 break maar ik liep deze tegen het lijf.

Ik reed voorheen in een 306 met 1.9 D motor. Deze was niet echt vooruit te branden en daarom was de 110 pk met turbo wel een hele verbetering.

De auto is uitgerust met airconditioning van het eenvoudige type, maar heeft mij altijd goed behaagd.

Naast wat kleine problemen heb ik er 130.000 kilometer in afgelegd. Ik heb het altijd een heel fijne auto gevonden.

De stoelen zitten prima, de wegligging is wat je er van verwacht en ook op hoge snelheden is er weinig op aan te merken.

Her en der is een rammeltje in het interieur te ontdekken, zeker als je de TDI zijn werk laat doen in het lage toeren gebied. De TDI is van zichzelf ook niet al te stil maar levert wel fijne trekkacht.

Toen ik de auto net had heb ik een paar problemen gehad zoals een defecte luchtmassameter.

Verder opvallende mankemeneten

De remsensor onder het pedaal
Ruitmechnaiek in rechterportier
Airco-knop