Seat Toledo 1.9 TDi 110pk Sport (2002)

Seat Toledo
Seat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat ToledoSeat Toledo - interieur

UitvoeringToledo 1.9 TDi 110pk Sport
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2002

3 1/2 jaar geleden een laese-auto uit mogen zoeken van de zaak. Na verscheidene dealers afgelopen te zijn heb ik bij de SEAT-dealer mijn auto zien staan. Het is ook daadwerkelijk die auto geworden, zodat ze hem voor mij 2 maanden achter hebben moeten houden.

Ik moet zeggen dat ik tot een half jaar geleden geen spijt heb gehad van mijn destijds gemaakte keuze. Dat dit later wel zo was heeft echter niets te maken met de auto zelf, maar met het feit dat ik de auto heb genomen met het idee: We zijn toch maar met zun tweeen. Als er iemand meerijdt zitten ze maar ff wat krapper. Nu ondertussen gezinsuitbreiding gekregen en heb er nu toch wel een ander idee over.

Terug naar de auto:
*Qua motorprestaties is het een perecte auto. Het is een auto die, door 110PK heel ;-)) goed met het verkeer meekan. Tuurlijk zijn er snellere autos, maar het overgrote deel zou je achter je kunnen laten.
*Met de wegligging/bochtenwerk is het ook een auto waar weinig over te klagen is. Het sportonderstel is stug geveerd, waardoor goed voelbaar is wat de weg onder je doet. Helt eigenlijk nauwelijks over in snel genomen bochten.
*Het interieur is ruim te noemen. Voor heb je ruimte in overvloed, een kofferbak van 500 ltr (Met achterbank neer 870) is zeer ruim. De toegang tot deze ruimte is echter dusdanig belabberd, dat je een heleboel mee kan nemen, mits het hapklare brokken zijn. Voor de rest is het grote minpunt mijn inziens de achterbank. Als ik goed zit (1.94 m) dan zit iedereen achter je wel errug krap. Als er dan nog een kleine achter de voorpassagier zit, dan zit iedereen (behalve ik) krap.

Op forums veel gelezen over kraakjes, rammeltjes etc. Er waren volop Toledo kwaaltjes bekend. Hier heb ik geen last van gehad. Misschien heb ik geluk gehad?!?

Destijd voor de Toledo gekozen, omdat het een ZEER complete auto was voor een goede prijs. Concurrenten waren destijds stukken duurder en stukken minder compleet, en hier zeker geen spijt van gehad.

Binnenkort wordt mijn nieuwe auto geleverd. Het zal geen SEAT meer zijn. Ik heb nog wel gekeken, maar de Altea heeft voor mij een te kleine kofferbak ( net als de nieuwe Leon) en de nieuwe Toledo is wat mij betreft gewoon lelijk (Smaken verschillen misschien). Ik ga weer terug naar Ford, maar dit heeft zeker met de prestaties van mijn Toledo niets te maken.

Geen een (Niet te geloven)