Seat Mii 1.0 60pk Ecomotive Sport Intense (2017) #2
Uitvoering | Mii 1.0 60pk Ecomotive Sport Intense |
Bouwjaar | 2017 |
Jaar van aanschaf | 2022 |
1,5 maand verder
De eerste 2000km zijn een feit!!
Het is werkelijk waar een feestje om in het Mii'tje te rijden. Ondanks de 60pk, kom je goed mee in het verkeer. Daarnaast is ook nog een stuk zuiniger dan mijn vorige auto. Ik zal de verbuikersmonitor van AW gaan bijhouden om hierover meer inzicht te kunnen krijgen.
PLUSPUNTEN
+ Het is een heerlijk, klein, fijn, wendbaar wagentje;
+ De vaste lasten zijn "laag";
+ Qua kwaliteit rijdt het als een Polo.
Ondanks de rijeigenschappen van een Polo, is de Mii natuurlijk een stukje kleiner. De korte wielbasis valt vooral op bij drempels. Even een kwestie van wennen...
VERBETERPUNTEN
- Omdat het over het gefacelifte model gaat, heb ik (gelukkig) geen last van de meeste klachten, bijv. de hoedenplank die niet mee gaat met de achterklep en de het feit dat je het rechterraam niet kan bedienen aan de bestuurderszijde. Daarentegen vind ik het wel jammer dat men het volume van de parkeersensoren niet kan verhogen, deze vind ik namelijk aan de zachte kant.
Tot nu toe dus een heel fijne auto! Ik houd jullie op de hoogte!
NIEUW BAKKIE
Sinds begin april ben ik de nieuwe eigenaar van een Seat Mii "Costa Blue" uit 2017.
Na tien jaar een fijne MPV te hebben gereden. Die de laatste twee jaar meer als tweede auto werd gebruikt, werd het tijd voor wat goedkopers; wat kleiner :)
Enkele proefritten met wat A-segmenters later kwamen we tot de conclusie dat je bij de drieling van VAG, de meeste auto voor je geld hebt... maar ja dan de keuze tussen Skoda, VW en Seat...
De UP! viel voor mij al snel af; vaak relatief duur en met een relatief hoge kilometerstand. De 3-deurs waren daarentegen wel wat goedkoper, maar dat vind ik voor mij te onpraktisch.
De zoektocht ging dus verder naar de Citigo's en de Mii's. Het viel mij op dat de vele Citigo's die te koop stonden, vaak minder optie's hadden (voor dezelfde prijs) dan de Mii's. Meer dan zelden kwam ik een Citigo tegen waarbij het gat van de (ontbrekende) radio was dichtgebouwd.
Afijn, uiteindelijk kwam ik mooi, rijkuitgeruste (voor wat kan in het A-segment ;)) Seat Mii tegen in het zuiden van ons land, met onder meer PDC, LMV, Cruise Control en elektrische ramen en spiegels.
Eerdaags kan ik de Seat ophalen, ik zal jullie op de hoogte houden!!
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5