Seat Leon Sportstourer 1.5 eTSI 150pk FR Launch Edition (2021) #4

Versnellingen | 7, Automaat met dubbele koppeling |
Bouwjaar | 2021 |
Jaar van aanschaf | 2021 |
Hola Seat!
Wij zochten een betaalbare stationwagon (max 40K), of zoals Seat het noemt een "sportstourer" die onze caravan mag trekken (max. 1500KG) en waar onze hond comfortabel achterin kan meereizen. In dit segment kom je dan al gauw uit bij Skoda Octavia combi, Ford Focus wagon en Seat Leon sportstourer. We hebben voor de Seat gekozen omdat we gecharmeerd waren over de vormgeving, uitrusting en het weggedrag. Verwacht geen hoogstaande materialen of state of the art techniek, maar alles ziet er goed uit,
oogt modern, de motor is prettig en de auto voelt goed aan op de weg.
Minpuntje voor de boordcomputer; irritant dat je bijv. lane assist niet permanent kunt uitzetten. En af en toe geeft hij ineens uit het niets een melding die nergens op slaat...(bandenspanning, adaptieve cruise control die voor niks afremt bij inhalen). Maar bediening aan het veelbesproken mediasysteem/ boordcomputer vind ik wel prima. Beetje vergelijkbaar met het wennen aan je nieuwe smartphone. Maar fijn dat je er heel veel opties en mogelijkheden zijn.
Ik ben dik tevreden over het weggedrag en de automaat. Hij schakelt goed en geruisloos op. Ik heb de optie "drive profile" erbij genomen zodat je zelf kunt kiezen of je een sportief randje wil of juist comfortabel. En dat is een aanzienlijk verschil. Wat ik ook echt een pluspunt vind is de led verlichting. De Seat geeft je in het donker bij instappen een heuse lichtshow en de interieur verlichting is ook erg leuk en handig, want geeft ook aan als er iets in je dode hoek zit bijvoorbeeld.
Al met al zijn we ruimschoots tevreden met deze Seat!
PRIVATE LEASE Seat Leon

Seat Leon 1.0 TSI Style Launch Edition | Camera | Adaptive cruise | Carplay | Navigatie | DAB | Parkeerhulp | Full LED | Climate control
- 2021

Seat Leon 1.4 TSI eHybrid PHEV FR | Pano | Stoel- en Stuurverwarming | Keyless | Camera | Dodehoekdetectie | Travel Assist |
- 2021

Seat Leon 1.5 TSI FR Ultimate Edition Black | Panoramadak | Stoelverwarming | Adaptive cruise | Beats Audio | Sfeerverlichting | Carplay | Leder/Alcantara | Full LED | Virtual Cockpit | Keyless | Navigatie
- 2020