Seat Leon 1.9 TDi 130pk Sport (2004)

Seat Leon 1.9 TDi 130pk Sport (2004)

UitvoeringLeon 1.9 TDi 130pk Sport
Bouwjaar2004
Jaar van aanschaf2004

Ik heb 1.5 jaar met veel plezier in deze auto gereden (leasebak). Sportief uiterlijk en lekker pittig motor. Auto is qua opties redelijk compleet, sportstoelen, klimaatregeling, cv, 8 speaker, elec. ramen, boardcomputer, 16inch LM, enz...
als extra heb ik alleen een middenarmsteun en een mp3 speler er in laten bouwen.
Sportstoelen geven goed steun, en standaard speakers geven heel goed geluid (met namen bass).

Één keer op vakantie geweest richting zuid-oost europa (bulgarije-turkije). Tijdens deze vakantie 10.000km gemaakt en geen enkel probleem gehad, wel vond ik de klimaatregeling af en toe wat zwak, hij had moeite met het koelen van het interieur.
Verbruik tijdens deze vakantie is tussen de 1/17 en 1/18 geweest. En aangezien ik een pittige rijder ben zijn deze waarden netjes. Olieverbruik was kwart liter per 15.000km.

Motor is erg fel, de 130pk’s (en 310Nm) komen pas echt los over de 2000 toeren, inhalen met deze motor is fluitje van een cent. Auto haalde op de teller 220km/h in duitsland. In de bochten vond ik hem ook erg stabiel, elk bocht was weer een nieuwe uitdaging. Laatste 10.000km heb ik een powerbox gebruikt, ik verwachte niet veel van een powerbox (niet laten chippen omdat dat verboden is door mijn werkgever), nou die powerbox was toch een behoorlijk stap vooruit qua trekkracht, vooral tussen de 2000 en 3000 toeren.

Enige nadeel vond ik de vering, die was gewoon te hard. Ik stuiterde gewoon over de drempels heen. Was even wennen na een VW Bora.

geen enkel technisch probleem gehad.
- Een keer een lekkeband, was een superklein spijkertje, maar band moest toch vervangen worden volgens kwik-fit(waarschijnlijk omdat het een leaseauto was)
- bij aflevering was het stuurwiel scheef gemonteerd, is snel opgelost door dealer.

PRIVATE LEASE Seat Leon