Seat Leon 1.9 TDi 110pk Sport (2001)

autoreview

Seat Leon
Seat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat Leon - interieurSeat Leon - interieur

Signalement

UitvoeringLeon 1.9 TDi 110pk Sport
Versnellingen5, Handgeschakeld
Bouwjaar2001
Jaar van aanschaf2001
KM-stand laatst0 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

ERVARINGEN

Een A3 voor ruim 5000 euro minder! Bovendien rijdt deze van de A3/Golf/Octavia/Leon set het fijnst (sportiefst). Daarom heb ik geen klachten over de stevige vering, eerder over het onderstuur dat te weinig met het gas te corrigeren is. Bij een koude start is de motor luidruchtiger geworden dan voorheen. Het lijkt ook alsof de trekkracht van mijn Leon minder is dan die van een kennis met exact dezelfde motor. Wat enorm stoort is de lage bescherm/isolatie plaat onder de motor. Deze loopt mij niet stapvoets genomen drempels aan, zeker bij meer dan 2 personen in de auto. Ook bij snelweg-snelheid met meerdere mensen wil het bij golven in het wegdek wel eens een naar krassend geluid maken. Niet prettig en een bekend TDi probleem.
De stoelen zitten perfect, het A3 instrumentarium bevalt goed maar de gebruikte materialen in de deur en onderkant dashboard zijn wel erg goedkoop.
Het climatronic systeem werkt perfect, de 8-speaker radio/CD is goed.
Ruimte heeft de auto voorin voldoende, maar achterin houdt het snel op. Geen knie-, been-, of hoofdruimte voor mensen boven 1m75. De kofferbak is ok.

PROBLEMEN

Al snel lekte de passagiersdeur, dit euvel werd pas na 3 keer verholpen. Ondanks het feit dat dit probleem al bekend was via de autobladen, "wist" de dealer er niets van. Anyway, onder garantie gefixed.

Er is in het interieur een lichte vibratie te horen geweest (achter de opening boven de climatronic). Bleek een radio-slang te zijn die op de temperatuur-meter in het dashboard leunde. Raar, maar opgelost.

Veruit het irritantst is de bodemplaat, die om de 10.000km opnieuw vastgehangen moet worden, omdat hij telkens weer lostrekt door zijn te lage constructie. Momenteel is er geen, in afwachting van nieuwe ophang-platen voor naast de motor. Geen enkel probleem om zonder te rijden, ook niet bij zwaardere belasting. Waarom moet dat ding er dan onder?

3,8
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  3
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Seat Leon

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens