Seat Leon 1.9 TDi 110pk Sport (2000)
Uitvoering | Leon 1.9 TDi 110pk Sport |
Bouwjaar | 2000 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Na 1 1/2 jaar ’verstandig’ rijden in een emotieloze Toyota was het tijd voor weer een auto met wat pit. Met een persoonlijke voorkeur voor VAG-produkten, circa 30.000 km per jaar en een budget van circa 12.500 euro uitgekomen bij de Leon. Golf en A3 met een beetje aankleding en 110pk waren niet te koop voor dit geld, een Leon 110 pk Sport met o.a. climate control na enig zoeken wel. Een ex-lease-auto met 150.000km op te teller. Daar moest ik wel even over denken, maar de ’kenners’ zeggen dat zo"n auto makkelijk 3 ton moet kunnen lopen, dus de gok gewaagd.
Heerlijk sportief dieselen (voor comfortabel moet je een andere uitvoering nemen), geweldige wegligging, bij ongeveer 50% snelweg en 50% bebouwde kom een gemiddeld gebruik van rond de 1 op 17 (gemiddelde rijstijl), kortom: het rijdt als de spreekwoordelijke trein, en van die 1 1/2 ton merk je niets.
De vaker genoemde vochtproblemen heb ik ook, zie het alleen niet echt als probleem. Door de plaatsing van de rubbers wordt de dorpel nat, maar het vocht komt niet binnen. Blijkbaar ben ik de enige, maar de standaard antenne fluit vanaf circa 80 km per uur, dus daar moet een andere voor komen.
Een paar dingen die door de verkoper (geen dealer maar een Bovag garage) werden verholpen:
- kapotte middenarmsteun;
- kromme remschijf;
- kapotte luchtmassameter (als ik de juiste term gebruik).