Seat Leon 1.9 TDi 110pk Signo (2000)

Seat Leon 1.9 TDi 110pk Signo (2000)

UitvoeringLeon 1.9 TDi 110pk Signo
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

Ik heb deze auto nieuw gekocht.En op zich is het een heerlijke auto.De kleur groen is wel apart,want hij is maar een jaar in deze kleur geleverd.Ik heb een electrisch zonnedak en lichtmetalen velgen laten monteren. Verder rijd ik op Michelin banden.
De zit is perfect, en het valt me op dat de lichtgrijze stoelbekleding vrij schoon blijft. Ik rook niet in de auto. Het stuur voelt lekker aan en is voldoende dik.Wel vind ik ,dat de bolling van het stuur wat te veel is,waardoor je met je manchet er nog wel eens tegen aan komt. De radio en speakers heb ik laten vervangen door een Becker met een mooi afwerkplaatje (dinformaat) en Dynaudio/Morel speakers. Want wat er standaard in zit, vind ik slecht.Mijn eerste dealer, Smits Elst ,wed overgenomen door Freede Velp en zo goed als de eerste garage was, zo slecht was de tweede. Enfin ,hij heeft al het loodje gelegd. En nu ben ik bij Hegemann Arnhem. Prima bedrijf.Ik rijd diesel en het verbruik is een mooie 1 op 17.
Ik heb wel de ervaring dat de lak gevoelig is voor steenslag.
Het geluidsniveau is in de auto zeer aanvaardbaar.
De kofferruimte is niet al te groot, en ik heb er ook nog een flinke versterker in liggen. Maar voor twee mensen is het voldoende. We gaan er niet mee op vakantie, daar hebben we een camper voor.
Er zitten voldoende extra’s op zoals boordcomputer ,electr.spiegels , gelukkig aan beide zijden grote exemplaren.Maar ik mis wel parkeersensoren , vanwege de hoge achterkant en Xenon verlichting. Ik heb nu de Nightvision lampen ,die ook voldoen. De achterruitenwisser hoef ik nauwelijks te gebruken,want bij regen wordt de achterruit niet vies.
Toch is het wel mij laatste Seat Leon. Ik vind de huidige Leon niet mooi en er is ook geen dealer meer in Arnhem. Mijn huidige garage zit bij mij om de hoek en heeft Skoda.Maar ik vind de Altea ook wel mooi ,vooral de XL.

Bij 30000 moest ik mieuwe remschijven hebben. Was deel coulance. Na 2 jaar bleken de voorportierspeakers stuk te gaan. Gevolg van een slechte afwatering.de Fa Freede, wilde me niet tegemoet komen.Ik had al het probleem bij het Caraudio bedrijf laten oplossen en wilde de schade claimen bij de dealer. Maar ze gingen niet verder, dat de reeds gedane reparatie nog eens overdoen op hun kosten.Ik vond dat onzinnig,want het ging om een reeds bekend staand verborgen gebrek, dat me 400 euro hed gekost.
Bij 73000 zijn de voorbanden en bij 103000 de acherbanden vervangen, net als de remblokken rondom.Verder is bij 90000 de distributieriem vervangen.
Op dit moment,heb ik problemen met de binnenverlichting,die over het linkerportier niet meer werkt. Net als de instapverlichting en de lichtzoemer.Het is spontaan weer allemaal gaan werken.
Bij 115000 is de luchtmassameter vervangen.Dat schijnt een kwaal te zijn bij dit type motor.Verder is er een nieuwe accu in gekomen.
Ik moet toch zeggen,dat ik het een hele goede auto vind,die zeer betrouwbaar en ook nog zuinig is.( 5.3 op 100km) Voorlopig blijf ik er mee rijden. Ik overweeg een roetfilter, want ik vind dat met het oog op het milieu wel belangrijk.

PRIVATE LEASE Seat Leon