en nog veel meer..
Om te kunnen inloggen op Mijn AutoWeek moet u akkoord gaan met onze privacy voorwaarden.
Uitvoering | Leon 1.9 TDi 100pk Last Edition |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
Deze auto heb ik sinds 03-2006, ik heb tot nu toe 15000km gereden, het is wederom een leasebak, omdat dat bij mij voordeliger uitpakt dan een eigenauto. Ik wilde eigenlijk een skoda octavia ambiente 2.0 TDI gaan leasen, maar de bijtelling van deze leon (catalogus prijs 20.500 euro) was zo aantrekkelijk, dat ik weer een leon heb besteld.
Het is een zwart metallic, ’black magic’ zoals dat bij seat heet. Zwart staat gewoon bij elk auto goed.
Vorige leon was een 130pk TDI maar deze 100pk TDI, ook een pompvertuiver, is meer dan genoeg. Motor is heerlijk soepel, en doet in dagelijks verkeer nauwelijks onder dan de 130pk TDI. Op de autobahn haalt hij 200km/h op de teller, en dan nog is hij heerlijk stabiel zoals ik gewend ben met mijn vorige VAG auto’s (VW Golf 4, VW Bora, Seat Leon Sport).
Ik rij dagelijks 100km woonwerk, en gebruik is ongeveer 1 op 18. Tot nu heeft hij een half liter 505.01 olie verbruikt (speciaal pompverstuiver olie). Olieverbruik zal wel verdwijnen, aangezien nieuwe diesels altijd wel wat olie verbruiken in het begin.
Verder is de auto behoorlijk compleet, klimaatregeling, sportstoelen voor, elec. ramen en spiegel, inklapbaar spiegels, 6 speakers, mp3 speler en 15inch LM velgen.
Achteraf heb ik een middenarmsteun voor en een Cruisecontrol in laten bouwen. Enige wat ik nog mis is de lederen stuurwiel. Raar dat ze daarop bezuinigd hebben, ik heb begrepen dat de belgische last edition wel een leder stuurwiel heeft.
Verder zijn de LM velgen gewoon lelijk, ik had liever de standaard 16inch LM velgen.
Onderstel is afgsteld op comfort, niet te hard maar ook niet te zacht. Ik was wel wat gewend van mijn Leon sport uit 2004, want die had een spijkerharde onderstel.
update 33.000km: 28-12-2006
leon is twee weken terug voor groot onderhoud naar de garage geweest,
er zijn geen extra reparaties geweest.
motor is naar mijn gevoel goed ingereden, voelt lekker vel aan, brandstof verbruik is nog steeds 1 op 18 (ik ben een pittige rijder)
ik ga af en toe naar Duitsland, top is nog steeds 200km/h op de teller,
olieverbruik is iets af genomen, kwart liter op de 15.000
ben nog steeds zeer tevreden met de leon last edition
update 70.000km: 10-09-2007
ben met de leon op vakantie geweest, zuid-oost europa gedaan in 4 weken (Turkije-Hongarij-Bulgarije). In totaal 14.000km in 4 weken. Met een volle lading is weer gebleken hoe soepel de TDI is, hoe meer kilometers je maakt, hoe losser de TDI wordt.
Verbruik tijdens mijn vakantie was tussen de 1 op 18 en 1 op 20, 1000km met 1 tank was dus makkelijk haalbaar.
Olieverbruik nihil. Deze week gaat hij voor een grote beurt naar de garage.
geen