Seat Leon 1.8 20VT Topsport (2003)
Uitvoering | Leon 1.8 20VT Topsport |
Bouwjaar | 2003 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Ik heb mijn Leon begin maart opgehaald bij de dealer. Ik heb de auto gekocht om zijn uiterlijk, uitrusting, de motor (uiteraard!) in combinatie met de aantrekkelijke prijs. De enige extra is het navigatiesysteem.
Ik moet zeggen dat de auto echt volledig aan de verwachtingen voldoet. Hij rijdt echt fantastisch, ligt als een blok op de weg en het bochtenwerk is door z´n brede banden subliem. Je kan goed aanvoelen wat wel en niet kan en de auto laat zich goed corrigeren. In de eerste versnelling heeft de auto moeite met de 180pk, maar ik vind het vanaf de 3e versnelling echt fantastisch om hem helemaal in te trappen. Je ziet dan eigenlijk elke auto heel snel uit je spiegel verdwijnen :). De 6e versnelling is echt een gemaksversnelling. Met lage toeren rijden op een lekkere snelheid. Overigens verbaas ik me nog steeds over de trekkracht die de auto ook nog in de 6e versnelling heeft. De remmen zijn ook perfect. Je merkt bovendien dat de auto een graag geziene gast is op de weg!
Enig minpuntje is tot nu toe een rammel achterin. Hopelijk kan daar wat aan gedaan worden...
Beenruimte acherin schijnt ook goed te zijn en de kofferruimte is echt tegen verwachting groot.
Kortom: super tevreden en dat voor EUR 25.000!
Er hebben zich geen problemen voorgedaan. De ruitensproeier voor stond verkeerd afgesteld en in de wasstraat (sorry) is de achterruitenwisser eraf gebroken... Verder nogmaals het rammelen achterin.