Seat Leon 1.8 20VT Topsport (2003)

Seat Leon 1.8 20VT Topsport (2003)

UitvoeringLeon 1.8 20VT Topsport
Bouwjaar2003
Jaar van aanschaf2006

Wij hebben deze auto bijna driekwart jaar in onze bezit, maar wat een verschil met onze vorige Seat Leon 1.6-16v. Het ding loopt als een hel, blijft gaan als de brandweer.
Deze 1.8 turbo (235nm/180pk) trekt lekker door, ook al staat deze al in de 6e versnelling.
Verder maakt de motor op cruise snelheid (120-140km/u) niet al teveel toeren, zodat praten en muziek luisteren absoluut geen probleem is.
De Leon 1.6-16v die wij hadden moest je veel op toeren houden(>4200t), om snel(ler) vooruit te komen, echter hierdoor begon het geluid van de motor toch wel erg irritant te worden.
Het verbruik rond de ´kerktoren´ is met gem. 1:9,8 niet verkeerd, denk ik.
Verder ziet de auto er met de dikke bumpers en 18 inch velgen(optioneel) er lekker sportief uit.
De uitrusting is absoluut meer dan gemiddeld te noemen, alles zit erop en eraan.
Ofschoon het een vijfdeurs model, heeft deze toch de looks van een sportieve 3 deurs hatchback.
Dus wat ons betreft hopen wij zeker nog een aantal jaren met deze bolide rond te mogen rijden.
Om te laten zien hoe mooi een Topsport eruit kan zien, heb ik nog een tweetal foto’s van onze eigen auto bijgevoegd.

Update 11.01.2007

Totaal 3 problemen gehad t.w.:

Ten eerste, het display van de climate control bleek Lek waardoor een grote donkere vlek ontstond op het afleeschermpje.
Dit onderdeel werd onder garantie vervangen. Km-stand 45920

Ten tweede, een klein roestpuntje op deurstijl van het linker achterportier, dit werd eveneens herstelt onder dealergarantie. Km-stand 47500.

Ter derde, na enig speurwerk bleek de secundaire luchtpomp de geest te hebben gegegeven, waardoor onze auto behoorlijk herrie begon te schoppen.
Dit euvel trad echter alleen op bij een koude start en het duurde gemiddeld
niet langer dan ca 1 minuut.
Vandaar dat het niet meteen duidelijk werd wat er precies aan schilde.

Echter al met al is dit voorval wederom correct opgelost en afgehandeld binnen de
aankoop-garantie periode. Km-stand 50300.

Ik had het al eerder geschreven, maar ik schrijf het nogmaals:
de service & aftersales van onze Seat-dealer
- Auto Van Wanrooj - in Venlo is gewoon TOP.

PRIVATE LEASE Seat Leon