Seat Leon 1.8 20VT Topsport (2002)

Uitvoering | Leon 1.8 20VT Topsport |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2009 |
Verhaal
Na nog geen jaar in een VW Golf 4 1.6 Highline te hebben gereden, werd het tijd voor een zwaarder motortje. Had mijn oog al een tijdje op een Golf 4 gti. Maargoed ik wou ook niet dezelfde auto als waar ik al in gereden heb en dus moest het toch de Seat Leon 1.8 20vt Topsport worden!
Heb deze auto particulier gekocht van een ambulance broeder. Onderhoudsboekjes waren perfect ingevuld en deze auto is tot 120000km in bezit geweest van een lease maatschappij. Goed onderhouden dus...
Verder over de auto zelf, de 180pk turbo met 6-bak rijd heel fijn, comfort is ook goed terwijl deze auto toch 2cm verlaagd is vanaf de fabriek. Prestaties viel mij persoonlijk iets tegen, ik had gedacht dat deze auto de straatstenen uit de grond zou trekken. Dit is dus niet het geval. Buiten dat is de auto natuurlijk wel een stuk vlotter dan de gemiddelde personenauto!
165000km:
Dusssssss...... Werd het tijd voor chiptuning. Hier heb ik veel goede verhalen over gehoord op o.a. forums en van wat vrienden. Ik heb dus een tijdje op internet gespeurd naar een 'goede' chiptuner die er verstand van heeft, kwam ik uiteindelijk bij een goede chiptuner in Alkmaar.
Op de terugreis naar huis, pfff wat een beest. 90nm koppel erbij en circa 220pk! Ik nam al mijn woorden terug dat de prestaties tegenvallen, echt waar wat een power. Echt een aanrader en 'echt' het geld waard! Tevens na de chiptuning was wel de koppeling versleten, dus meteen een sterkere in gezet (Handig als je in de garage werkt).
167000km:
Inmiddels 2000km verder en hij rijd nog steeds perfect! Heb alleen laatst wel op de snelweg een kapotte bobine gehad. Schijnt een veel voorkomende kwaal te zijn van de 20vt. Dus dat word wachten tot de volgende sneuvelt. Verder nog geen problemen gehad met deze auto.
Kortom, fijne auto.