Seat Leon 1.8 20VT FR (2004)
| Uitvoering | Leon 1.8 20VT FR |
| Versnellingen | 6, Handgeschakeld |
| Bouwjaar | 2004 |
| Jaar van aanschaf | 2004 |
| KM-stand bij aanschaf | 11 km |
| KM-stand laatst | 0 km |
Na een proefrit van 15 minuten viel ik als een blok voor de Leon turbo. Wat een vermogen en wat een uitstraling.
Dat de auto door een Italiaan ontworpen is, is duidelijk. Simpel ontwerp, maar monterlijk uiterlijk. Vooral met mijn 18 inch sloffies eronder en een grote WRC vleugel spoiler.
De auto is werkelijk compleet. Alle opties die je maar kan bedenken zit erop.Alleen navigatie en parkeersensor ontbreekt.
Deze auto heb ik meteen laten chippen tot 220 pk! Menig BMW rijder stof laten happen, heerlijk gewoon. Over het vermogen en uiterlijk, vol lof. Maar dan nu de afwerking. Zodra je in de auto stapt, of een klein buitje, beslaan alle ruiten. Auto piept een kraakt aan alle hoeken, niet normaal voor een auto van deze prijsklasse. Dashboard is zo 1 op 1 overgenomen uit de audi A3 eerste model. Maar dan gefabriceerd uit goedkoop Japans plastic. Lederen bekleding is mooi, maar erg kwetsbaar. Leer wat ze hebben gebruikt is van zeer slechte kwaliteit. Jammer dat ze geen italiaans leer hebben gebruikt. Zeer gevoelige LMM. Bij mij was deze na 6000 km al kapot en is onder garantie vervangen. Met 8000 km is deze weer vervangen. Niet normaal meer. Dealer gaf de chip het schuld, maar uit ervairngen van anderen blijkt dat dit niets mee te maken heeft. Nu zit er een LMM van een audi TT in, kijken hoe lang deze het houdt.
Lak is erg dun, waardoor deze snel krast. De spiegels willen weleens niet meer uitklappen en de motor heeft lange warmloop tijd nodig. Zuinig is deze auto zeker niet. Met mijn rijgedrag 1 op 6 en normaal rijgedrag is 1 op 8 maxiamaal haalbaar in de stad.
Remmen zijn te zwak. Grotere schijven met Brembo klauwen is een must! Alhoewel meeste reparaties kosteloos zijn verholpen door de dealer, ben ik niet tevreden met auto PON. Service van de dealer is zeer slecht en kennis over turbo motoren ontbreekt de meeste dealers, terwijl dit model meest populaire Leon is.
-2x LMM kapot
-Voorruit barste na 2 weken
-Centrale deur vergrendeling moest 2 keer opnieuw geprogrammeerd worden
-vocht probleem, bekend probleem
-veel piepjes en kraakjes
-slechte afwerking interieur
-plastic fantastic materiaal dashboard
-kromme remschijven na 4500 km
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
Ontdek deze auto's in de occasionvergelijker
PRIVATE LEASE Seat Leon

Met de eerste Leon was Seat op zijn best

Nick zat vroeger als kind in deze snelle Seat Leon van zijn pa, nu is het zijn trotse bezit

Seat Leon 1.8-20VT Topsport – 2003 – 484.475 km - Klokje rond

Praktijkervaring Seat Leon (2000-2006): definitieve doorbraak