Seat Leon 1.8 20V Sport (2002)
Uitvoering | Leon 1.8 20V Sport |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Ik had hoge verwachtingen wat kwaliteit en betrouwbaarheid betreft, toen ik besloot een Leon te kopen.
Nu 5 maanden verder ben ik diep teleurgesteld; de auto rammelt rechtsachter en ergens onder het dashboard en de dealer kan het maar niet vinden.
Ik had een proefrit gemaakt met een 1.6 en besloot toen de wat snellere 1.8 te kopen omdat de 1.6 niet bepaald pittig was, wat de dealer mij niet vertelde is dat de 1.8 niet lekker loopt en rumoerig is en daarnaast het verbruik van 1 op 10 ook niet bepaald gunstig is.
Daarnaast is de auto erg vochtig van binnen en beslaat bij het minste regenbuitje.
De Leon ziet er op zich leuk uit maar de kwaliteit en de dealer zijn onder de maat.
Rammelt er op los, de lak beschadigt erg snel, koplampen zijn beslagen, slot achterklep vervangen, lampje ABS gaat regelmatig (zonder reden) aan, koppelings pedaalkraakt, afstandsbediening centrale vergrendeling viel uit.
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee