Seat Leon 1.6 Reference (2009)
Uitvoering | Leon 1.6 Reference |
Bouwjaar | 2009 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Op de valreep
Nooit eerder heb ik de moeite genomen om op te schrijven wat ik van de auto vind. December 2010 kreeg ik de auto tot mijn beschikking. Het betrof een zogeheten "poule auto". Ik heb er toen bewust voor gekozen om een auto te nemen met een langere looptijd en deze auto voldeed aan al mijn eisen indertijd.
Een aantal zaken die mij positief verraste toen ik de auto kreeg waren:
-Parkeersensoren
- Inklapbare spiegels
- Ipod-mini aansluiting
- Regensensoren
Je hoopt bij een poule auto wel op luxe maar een garantie is het nooit.
In het begin was het erg wennen met betrekking tot het zicht naar achteren. Zeker aangezien ik aan een Volvo V40 gewend was. Maar dit ging vrij snel. Het omschakelen van een 2.0 motor met 140PK naar een 1.6 met 102PK duurde wat langer.
De 1.6 motor is een motor die veel toeren maakt. Laat ik het zo stellen bij 120km p/u maakt hij 4500rpm en dan leveren ze de auto met 5 versnellingen ipv 6. dit was ook het eerste wat ik vroeg bij de garage toen ik de auto voor een servicebeurt moest.
Ik heb anderhalf jaar zonder problemen gereden met de auto en hij heeft me altijd keurig van A naar B gebracht. Nadat de auto de 110.000 km beurt heeft gehad kwam 1000 km daarna het rempedaal omhoog bij het remmen. Heel bijzonder! In eerste instantie werd me verteld dat ik nog door kon rijden maar 2000km verder heb ik het voor gezien gehouden en de remschrijven die krom bleken te zijn laten vervangen.
Tot 135000 prima gereden zonder problemen. Bij de beurt was er ook niets aan de hand. Na de beurt stond ik de dag erna met een kokende motor. DIt was twee dagen voor mijn vakantie. De garage heeft het voor elkaar gekregen de auto te repareren. De radiateur was kapot bleek achteraf.
Nu zit ik ruim op de 143000 en heb een Volvo V40 besteld. Ik heb plezier beleefd aan de auto maar het is tijd voor iets meer luxe en bij 150.000 loopt het contract eruit. Ik zal jullie op de hoogte houden.