Seat Leon 1.2 TSI Businessline (2010)

autoreview

Seat Leon
Seat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat LeonSeat Leon

Signalement

UitvoeringLeon 1.2 TSI Businessline
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2011
KM-stand bij aanschaf29.000 km
KM-stand laatst58.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Één jaar in bezit gehad.

 • 58.000 km

Heb deze auto ongeveer een jaar in bezit gehad als auto van de zaak. Vond dit altijd al een zeer mooie sportieve auto, en dat ik deze auto van me collega doorgeschoven kreeg, en niet een auto zelf mocht kiezen was voor mij dus geen probleem.


Voor de nieuwprijs is dit een goedkope auto die rijk is uitgerust. De businessline is van alle luxe voorzien, op leren bekleding met stoelverwarming na. Het ingebouwde navigatiesysteem is goed te bedienen, maar de kaart liep wel een aantal jaar achter. Nieuwere wegen die jaren voordat de auto geproduceerd al af waren ontbraken nog. De stoelen zitten lekker, wat toch heel belangrijk is als je wat langere afstanden rijdt.

Het 1.2 TSI kan goed met het verkeer meekomen, maar past met de 105 pk eigenlijk niet zo bij de auto, die verder wel sportief aanvoelt. De auto is sportief maar toch comfortabel geveerd. Over de wegligging van de auto ben ik zeer te spreken. De wegligging doet niets onder aan mijn verlaagde en aangepaste Volvo 480, die bekend staat om zijn wegligging. Daarentegen is de Seat nog wel comfortabel geveerd.

Problemen:
In één jaar tijd heb ik 2 keer problemen gehad met de auto en dat was eigelijk 2 keer de zelfde oorzaak: namelijk de bougiekabels. 2 van de 4 bougiekabels zijn kapot gegaan en ik verwacht dat de andere 2 in de toekomst ook er aan moeten geloven. Het gevolg is dat je met op 3 cylinders met max. 50 km/u naar de garage moet. Een gevolg van goedkoop materiaalgebruik naar mijn mening. Een bougiekabel is niet iets wat na 2 jaar kapot moet kunnen gaan. Tijdens de 2e repatatie heb ik verzocht om alle bougiekabels te laten vervangen, maar hier werd door de dealer of leasemaatschappij geen gehoor aan gegeven. Verder geen problemen met deze auto gehad, en de auto te kort in bezit gehad om echt de betrouwbaarheid goed te kunnen beoordelen.

3,3
 • Betrouwbaarheid
  3
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Seat Leon

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (2)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens