Seat Leon 1.6 16V Stella (2002)
Uitvoering | Leon 1.6 16V Stella |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2003 |
Dit is al mijn 5e Seat, maar tegelijkertijd ook de fijnste. Ik heb eigenlijk alleen een auto nodig voor de weekenden en vakanties, omdat ik met de fiets naar het werk ga. Daarom 4x een Seat Cordoba Vario gehad (stationmodel) omdat daar de hond makkelijk en goed achterin kan. Echter door bepaalde richtlijnen van de EU, mocht ik op een gegeven moment met de Vario mijn caravan niet meer trekken en zodoende kwam ik bij de iets krachtigere LEON uit. Een prachtig modelletje, die ik voorheen altijd te duur vond, maar nu dus vanwege zijn trekkracht gewoon nodig had. Het "te duur" idee is bij mij snel verdwenen, want dit is gewoon echt een auto die zijn geld meer dan waard is. Het aanbevolen octaangehalte van 98 heeft ie eigenlijk ook echt nodig; want dan rijdt hij op zijn lekkerst. De nieuwe benzine van Shell schijnt een octaangehalte van 97 te hebben, rijdt ook SUPER! Bij 95 schokkert ie soms bij het accelereren.
Mensen die de sportief uitziende Leon kiezen om te scheuren, zijn beter af met een iets zwaardere motor; maar voor de weekenden en de vakanties, voldoet deze voor ons prima!