Seat Leon 1.6 16V Sport (2002)

Uitvoering | Leon 1.6 16V Sport |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Ik heb de auto sinds 28-01-2008. Gekocht bij een Autobedrijf in Schijndel. Ik was eigenlijk opzoek naar een Alfa Romeo 147, maar durfde het niet aan ( i.v.m. onderhoud ed. ) De auto is Zwart, en uitgerust met zwart lederen bekleding. De stoelen zijn elektrisch verstelbaar, en verwarmd. Het geluid word verzorgd door de originele ’Seat Soundsystem’ Radio-cd speler, welke is aangesloten op een CD wisselaar. Deze is geplaatst in het dashboardkastje. De Seat is ook voorzien van Climate Control. Rumoerig is de Seat totaal niet. Schakelen bij 3000 toeren en 60 in z’n 5. Enige minpuntje is dat de auto bij 130 al 4000 toeren draait. Dit is niet storend, maar vond het toch apart. Binnenkort wil ik in de auto een Parrot laten zetten Ck3100 (icm nokia N73) en word er Cruisecontrol ingebouwd.
Update: 16-09-2008:
Inmiddels zit er een Parrot CK3100 in de auto, werkt zonder problemen! Cruise control zit er nu ook in. Dit heb ik laten doen via iemand van het Seat-forum. De auto is inmiddels wel twee keer terug geweest naar het bedrijf in schijndel. Ik reed de straat uit, deed het raam open om iemand een hand te geven en ineens viel het raam naar beneden! Raamgeleiders kapot. Na 2 dagen is het opgelost, alleen liep er dit keer water via de dorpel naar binnen. Dit is een Leon kwaaltje. Hiervoor is ie ook terug geweest en sindsdien blijft alles droog. 14-09-2008 heb ik een dagje in duitsland een stuk op topsnelheid kunnen rijden, sindsdien voelt de motor veel vlotter aan, en trekt hij sneller door zijn toeren heen. Bij 120.000 laat ik een grote beurt uitvoeren. Ondertussen is de auto ook meerdere malen gepoetst door mijzelf met meguairs, waardoor de lak super mooi glimt, en in topconditie blijft!
Versnellingsbak kraakt als je de pook heen en weer haalt ( denk dat de busjes of rubbertjes een likje vet nodig hebben ) --> inmiddels opgelost door een busje WD40.
Raamgeleiders afgebroken, raam viel naar beneden
Lekkend rubber bij bestuurderskant, dit is afgekit. Sindsdien geen problemen meer!