Seat Leon 1.6 16V Sport (2002)
Uitvoering | Leon 1.6 16V Sport |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Dit is m"n 2e leon, de 1st was na 1jr helaas totalloss. Inzittenden echter hadden niets (4x over de kop) dankzij top kooi constructie.
Met de 1e hadden we in een jaar tijd 30000km gereden met veel plezier, daarom na ongeluk nieuwe uitgezocht bij dealer (andere kleur).
Uitrusting van de auto is mijns inziens geweldig alleen kan er geen cruise control achteraf op gezet worden (auto kwam uit voorraad importeur). Afgezien van cc zit alles erop inclusief goede geluidsinstallatie. Wegligging van auto is goed/sportief, zo afhankelijk van wegdek soms wat comfortabler mogen, maar ja dat is het risico van een sportonderstel. Verbruik van de auto is goed, en bij rustig rijden heb ik zelfs 1:15,5 kunnen rijden (lange afstand) echt super voor een auto in deze klasse.
Prestaties (1.6) zijn niet slecht maar ook niet super snel. Kan auto echt aanraden.
Bij 20000km kapotte bobine, op goede vrijdag. Gebeld met dealer, deze bleef wachten op me tot 1630 en heeft probleem toen direct verholpen. 15min later stond ik buiten.
Laatste probleempje was kapotte verwarming van linker buitenspiegel, onder garantie tijdens beurt verholpen.