Seat Leon 1.6 16V Signo (2002)
Uitvoering | Leon 1.6 16V Signo |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Fantastische auto om te zien naar mijn mening, er straalt echt iets sportiefs vanaf, zelfs in de meest standaard versie die er te koop is. Ik heb nog even getwijfeld tussen Signo en Sport, maar de LMV van de Sport waren eigenlijk verschrikkelijk lelijk en konden dus moeiteloos weggestreept worden tegen de Climate control van de Signo. Weggedrag is goed, piepjes en rammeltjes ben ik nog niet tegengekomen. Het enige waar ik spijt van heb is dat ik de 1.6 heb genomen en niet de 1.8. De 1.6 moet te hard werken boven de 120 km/h en komt wat souplesse tekort. Misschien (lees hopelijk) moet ie nog wat los komen. Toch maar sparen voor een Topsport 1.8T dan voor de volgende gelegenheid.
Helaas is de Leon geen blijvertje gebleken. Zelfs mijn vrouw klaagde over het gebrek aan vermogen. Inmiddels staat er een 130 PK Ibiza TDI voor de deur die qua looks absoluut niet in de buurt komt van de Leon, maar wat een beul van een auto ...
Bij het openen van de deuren na een bui wil er nogal eens wat water op de stoelen vallen. Volgende week even langs de garage.
Koppeling vervangen onder garantie.