Seat Leon 1.6 16V S (2002)
Uitvoering | Leon 1.6 16V S |
Bouwjaar | 2002 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Het waren vooral de looks waar ik voor viel: een prachtige blauwmetallic bolide met lichtmetalen velgen. De zit in de sportstoelen is voor mij (1.76 m) perfect, het stuur is in elke stand te verstellen en het zicht is prima. Alhoewel het zicht naar achteren tijdens inparkeren matig is. De 1.6 16v is een prettige motor, maar mist toch wel die extra punch. Vooral op de snelweg tijdens een inhaalmanoeuvre is het verstandig een tandje terug te schakelen. Voor het overige is het een redelijk stille machine. Afgelopen jaar heb ik mijn vouwwagen erachter gehangen en zijn we met z"n vieren + volle achterbak en een joekel van een topkoffer richting Zuid-Frankrijk gereden: geen centje pijn. Constant 120 op de teller en een redelijk verbruik van 1:11.
Eigenlijk maar 2: - 4 (!) bobines onder garantie vervangen
- lekkage bij het schutbord achter
dashboard
Vorige week een defecte koplamp en mijn ruitenwissers vervangen. Dit zijn echter normale slijtages waar elke ander auto ook mee te kampen heeft.
Overigens alle lof voor mijn dealer De Rooy Auto"s Bergschenhoek: perfecte service!