Seat Leon 1.6 16V Executive (2004)
Uitvoering | Leon 1.6 16V Executive |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2004 |
Uiterlijk:
Toen ik de auto voor het eerst zag was ik gelijk verkocht. Wat een beauty. De auto is overcompleet en comfortabel. De auto is uitgerust met o.a. climate control, cruise control, rondom elektrische bedienbare ramen, stoelen en spiegels welke ook elektrisch inklapbaar zijn. Het mooiste van alles is het interieur welke is uitgevoerd in half leer en half alcantara, echt schitterend.
Comfort / Rijgedrag
Ik vind de stoelen iets te hard, waardoor ik toch niet helemaal 100% lekker zit. Ik ben tevens klein van stuk waardoor ik in de brede sportzetels toch in sportief genomen bochten in de stoel schuif. Niet prettig! De rijderspositie is goed in te stellen. Als het je hier niet in lukt, lukt het nergens in. Stuur is in alle richtingen te verstellen, evenals de stoelen, die voorzien zijn van een lendesteun. Tevens heb ik het gevoel dat de auto iets TE comfortabel is voor mij. De auto veert naar mijn mening iets te veel door in bochten. Voor de rest niets dan lof (behalve eerste week van het rijden)
De 1.6 motor heeft genoeg vermogen om goed mee te komen met het verkeer, echter ik had graag gezien dat de moter wat meer koppel onderin de moter had gehad, want je moet soms erg ver doortrekken wil je een beetje op gang komen. Dit is vooral vervelend bij het inhalen op de snelweg. Maar dat is mijn persoonlijke mening. Had ik maar een TDI moeten nemen.
De auto was nieuw, echter na 200 km stond ik weer bij de dealer omdat ik een rammel hoorde. Dit was het begin van het gezeur. Na onderzoek kwam naar boven dat onderstaand per direct vervangen moest worden:
- 3 wiellagers (verkeerd gemonteerd)
- complete antenne systeem (defect)
- complete Audio systeem (radio viel iedere keer uit)
- linker achterspeaker (kapot)
- complete versnellingsbak (slijpsel van een tandwiel in de bak)
Uiteraard wilde ik na deze mededeling even met de directeur van de dealer spreken. Na een goed gesprek is alles gerepareerd en heb ik in een vervangende auto gereden. Na dit akkefietje (200 KM) heb ik een zorgeloze 15.000 KM gereden. Net vandaag achtergekomen dat beide lampen het leven hebben gelaten dus terug naar de dealer morgen. Voor de rest is de auto een aangename reisgezel.