AutoWeek.nl heeft je steun nodig

Seat Leon 1.4 TSI Sport (2009)

UitvoeringLeon 1.4 TSI Sport
Bouwjaar2009
Jaar van aanschaf2011

Eerste kennismaking

Een nieuwe baan een nieuwe auto. Het mantra van de zakelijke dienstverlening en dus moest ik afscheid nemen van de zilveren Duitse en werd ik gekoppeld aan de auto van mijn voorganger; een zwarte Spaanse. Mijn voorganger had een voorliefde voor wat mensen in de volksmond 'sportief' noemen. Sportief betekent gek genoeg niet dat er een elftal of drie racefietsen in je auto passen maar dat de wielen groot zijn, er sportstoelen inzitten en dat de achterruiten ook zwart zijn.

Het goede nieuws betreft de motor. Een 125pk sterke TSI is stil als dat moet, en toch snel en zuinig. Gewoon een fijn ding en zeker beter dan de TDI die ik hiervoor in de Audi reed.
De auto zelf is met name achterin wat kleiner dan de Audi. Hoge tildrempel maakt de auto geen IKEA slagschip. Zitpositie kan heel laag (sportief weet u nog) maar ik zit er wel fijn in.

Tot nu toe is er een nadeel wat mijn rijplezier danig verpest en dat zijn de banden; ze maken zo veel herrie als je +- 50kmph rijdt dat je de motor, radio of wederhelft niet meer hoort. Schijnt een bekend probleem te zijn en waarschijnlijk betreffen het dan 'cuppende' banden (of dat sportief is weet ik niet, wel heel a relaxed)
Van zaken als berouwbaarheid zal ik jullie in de toekomst blijven informeren. Ook over de eerste racefiets die achterin moet houd ik jullie op de hoogte.

6,0

PRIVATE LEASE Seat Leon

Sub-reacties inklappen
Leon54
Leon54
  • 0
Nieuwe banden laten monteren en bij een goed bedrijf uit laten lijnen.
Ik had dezelfde problemen en die zijn nu opgelost.