Seat Ibiza 1.9 TDi 90pk Signo (2000)

Seat Ibiza

UitvoeringIbiza 1.9 TDi 90pk Signo
Bouwjaar2000
Jaar van aanschaf2000

Het is lekkere rijauto als je van sportief dieselen houdt. De motor is ruim bemeten, misschien wel te ruim voor deze lichte auto. Je hebt snel last van wielspin. Hij is stug geveerd en daardoor niet comfortabel, maar daar rijdt je hem ook niet voor. De zitpositie is niet ideaal en de stoelen zijn te duits hard. (Ik ben waarschijnlijk in mijn vorige auto, een Renault Megane met lederen sportstoelen, te veel verwend.)
De auto is erg compleet en ziet er gelikt uit in zwart met LMV en beige Signo bekleding. Die is wel erg besmettelijk, maar dat had ik vooraf moeten bedenken.

In april 2004 een lekkage in het stuurhuis, volgens de dealer een nauwelijks voorkomend probleem, waardoor er geen reparatie sets of ruilsets zijn. Een kostbare reparatie.
De automatische airco werkt slecht. De buitentemperatuur meter heeft vaak kuren en geeft afwijkende temperaturen aan (te laag of te hoog) waardoor de airco te hard of te zacht werkt. De dealer heeft dit vaker voorkomend probleem nooit goed kunnen verhelpen. Ik bedien de airco gewoon handmatig.

7,0
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee

PRIVATE LEASE Seat Ibiza