Seat Ibiza 1.6i SE (1998)
Uitvoering | Ibiza 1.6i SE |
Bouwjaar | 1998 |
Jaar van aanschaf | 2011 |
Een verassend pittig autootje
- Voorwoord.
Jaren geleden hadden wij een Seat Ibiza 1.2i met het 'Porsche systeem'. Een prima auto, deed het altijd, was zuinig en weinig onderhoud aan gehad. Het was een prima auto en vandaar dat ik er nu ook een gekocht heb. Alleen heb ik de 1.6l met de volkswagen motor.
- Eerste kijk op de auto.
Toen ik de auto zag was ik meteen verkocht. Een leuke rode auto voorzien van sportvelgjes en de nodige luxe om het veilig te houdne op de weg. Hij zag er goed uit en was leuk geprijst.
- Problemen.
Toen ik hem kocht startte hij afentoe moeilijk. Toen heb ik hem naar de garage gebracht en is er een nieuw contactslot in gekomen. Direct hierna deed hij het uitstekend.
- Het rijden.
Het rijden in deze auto is zeer fijn. Ik ben zelf 1.97m en kan er prima in zitten. Het klopt dat je kuit tegen de midden console komt maar hier heb je verder geen last van. De auto heeft door zijn 1.6 motor genoeg vermogen om pittig door te karren! Stuurt lekker, wel iets zwaarder als de auto's van deze tijd (ookal heb je stuurbekrachtiging). Is een net interieur, niet teveel toefjes erop gewoon prima.
+ punten.
Sportief rijgedrag
Ruimer dan men denkt
Betrouwbaar door vw-moter
Niet zo'n roestgevoelige auto
Gunstig in wegenbelasting met 950Kg (dus net niet in de hogere klasse!)
Ruime achterbak
- punten.
Niet zoveel beenruimte achterin
Geen electrische ramen.. (maar hoe minder erop zit hoe minder er kapot gaat ja toch? wel voorzien van Stuurbekrachtiging, Airbag)
Al met al een prima auto voor mensen die een sportieve auto willen hebben maar niet de kosten van een sportwagen. Ruime achterbak, wat minder ruimte voor grote volwassenen! (heb met 5 man, waaronder ik (1.97m)prima naar de mac kunnen rijden al zat de gene achter mij wat krapjes.
Groet. Vince