Seat Cordoba Vario 1.9 TDi 90pk SXE (1999)
Uitvoering | Cordoba Vario 1.9 TDi 90pk SXE |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 2001 |
De Ibiza die ik hiervoor heb gehad heb ik in 1999 nieuw gekocht en deze beviel zeer goed. Wegens gezinsuitbereiding (2 kinderen inmiddels) waren we op zoek naar iets groters en aangezien de Ibiza zeer goed beviel kwamen we automatisch op de Cordoba uit waarbij we bewust naar een Vario gezocht hebben. Wat mij vooral bevalt is het verbruik, gemiddels 1:21 met gebruik van cruise-control (origineel Seat). Ik ben uitermate tevreden over de Seat, degelijke Volkswagen techniek in een iets leuker jasje met een iets aantrekkelleker prijskaartje. Een SDi wilde ik zelf niet vanwege de prestaties en ik ben blij dat ik voor een TDi gekozen heb. Het liefs had ik een 110 pk gewild maar de prestaties van de 90 pk zijn eigelijk meer dan voldoende. Het enige nadeel van de auto is het roken bij doortrekken in de versnellingen. Daarnaast vind ik het interieur er wat donker uitzien maar in de SXE uitvoering straalt het toch meer kwaliteit uit dan het harde plastic van de Ibiza in SE uitvoering. De SXE is in ieder geval lekker compleet al heb ik er wel spijt van dat ik er een heb zonder airco. Mijn volgende Seat zal dat in ieder geval wel hebben. Ik heb zelf de koplampen vervangen door Bi-focus units van de Sport en de mistlampen zijn geschakel met het groot licht. Daarnaast zijn de lampen vervangen door extra witte blue lights van Hella. Dit bevalt mij zeer goed, de lichtopbrengst is meer dan voldoende.
Ik heb de auto op 14-10-2003 verkocht na een goed bod van de dealer en heb inmiddels een Cordoba Vario 90 pk TDI Gran Via van 2002 (Ook in de revieuw).
Ik vind de koppeling hoog aanpakken maar daar is niets aan te doen vanwege de hydraulische koppeling.
Verder heb ik veel problemen gehad met het standaard aanwezige alarm dat sinds ik een andere radio (VDO Dayton CD2001) heb gemonteerd. Sindsdien ging het alarm te pas en te onpas spontaan af. Samen met de dealer en VDO zijn we lang aan het zoeken geweest maar een echte oorzaak hebben we niet kunnen vinden. Sinds 3 maanden heb ik het alarm uit laten schakelen zodat hij niet meer af kan gaan.