Seat Arona 1.0 TSI 115pk Style Business Intense (2019) #2

Seat Arona
Seat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat AronaSeat Arona

UitvoeringArona 1.0 TSI 115pk Style Business Intense
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2019
Jaar van aanschaf2024

Even wennen

Na ruim een week met deze Arona kan ik nu mijn eerste indrukken hier vermelden.
Komende vanuit een Fiësta Titanium Ecoboost 100 pk. zijn er de nodige verschillen.
Het comfort is een stuk beter; hogere instap, DSG automaat vs handgeschakelde 5 bak, veel stiller, aanzienlijk ruimer, zeker op de achterbank en in de kofferruimte.
Enkele zaken die in de Fiësta aanwezig waren mis ik in deze Arona; een automatisch dimmende binnenspiegel, inklapbare buitenspiegels, automatische inschakeling van de ruitenwissers en een middenarmsteun ontbreken.
Een achteruitrijcamera, automatisch inparkeren, parkeersensoren voor en achter en openen/sluiten van de ramen met de afstandsbediening zijn dan weer wél aanwezig.
Sturen gaat erg licht en secuur. Auto helt nauwelijks over ondanks grotere hoogte dan de Fiësta. Weggedrag stelt me tot nu toe niet teleur, ik ben benieuwd hoe hij zich verhoudt tot de Fiësta als ik er wat meer aan gewend ben geraakt.
Verbruik tot nu toe 6 ltr./100 km. Ik ga dit bijhouden.
Wordt vervolgd.

Eerste verbruik meting.

De auto voor de tweede maal volgegooid. Het verbruik in deze eerste paar weken dat ik de wagen heb komt nu uit op 1 : 16,56; 6,04 l/100 km.
Geen slechte score voor deze DSG automaat.

PRIVATE LEASE Seat Arona