Seat Altea XL Stationwagon 1.2 TSI Ecomotive COPA Busin (2012)

Seat Altea XL Stationwagon 1.2 TSI Ecomotive COPA Busin (2012)

UitvoeringAltea XL Stationwagon 1.2 TSI Ecomotive COPA Busin
Bouwjaar2012
Jaar van aanschaf2012

Eerste rijervaring

Na 3 jaar en 168.000 km met de SEAT Altea XL 1.9TDI business line te hebben gereden heb ik vorige week m'n nieuwe lease auto opgehaald.

Dit keuze viel dit keer op de SEAT Altex XL 1.2 TSI Ecomotive met de COPA business pakket erop aangezien deze in mijn optiek de beste prijs / kwaliteit verhouding heeft.

Nadeel van het pakket vind ik dat er beperkte kleuren beschikbaar zijn. Ik heb uiteindelijk voor de kleur ijszilver gekozen en ik heb nu ik de auto in mijn bezit er geen spijt van.

Ook mis ik de in de deur weggewerkte rolgordijnen en tafeltjes achter op de berijder en bijrijder stoel. Met twee kleine kinderen was dit de afgelopen drie jaar ideaal.

Direct na het afhalen bij de dealer de winterbanden erop gezet en deze week vertrokken voor een paar dagen naar Karlsruhe.

Wat zijn de eerste ervaringen:

De auto rijdt erg lekker al blijft de start /stop optie wennen aan de stilte bij de stoplichten. De optie op zich werkt goed, voordat je er erg in heb is de auto gestart en ben je weer onderweg.

Radio/navigatie systeem werkt na behoren al werden we in DLD wel van de standaard route direct een file in gedirigeerd.

De blue tooth werkt na behoren al was er in DLD wel wat moeite met het kiezen van een nummer middels de spraak optie.

Toch is er ook een nadeel.
De ritten in NL heb ik netjes op snelheid gereden en toch is het verbruik relatief hoog. In DLD netjes zo'n 140km gereden en dan kom je op een verbruik van 1:11. Ik ga het verbruik in de monitor bijhouden. Een verbruik tussen 1:12,5 / 13,5 moet volgens de dealer haalbaar zijn.

Grote plus is blijft de ruimte in de auto die met twee kleine kinderen hard nodig is.

Verder dan dat de auto goed bevalt valt er na 1.5 week nog niet te zeggen.

Wordt vervolgt

7,5