Seat Altea XL Stationwagon 1.2 TSI Ecomotive COPA Busin (2011)

Seat Altea XL
Seat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat Altea XLSeat AlteaSeat Altea XLSeat Altea XLSeat AlteaSeat Altea

UitvoeringAltea XL Stationwagon 1.2 TSI Ecomotive COPA Busin
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2011

Mijn nieuwe auto is er!!!

• 200 km

Ik mocht van mijn nieuwe werkgever een auto uitzoeken. Nou zijn er vele auto's de revue gepasseerd, geloof me vraag het anders aan mijn vriendin ;-), maar uiteindelijk de auto gekozen die het meeste waar voor geld bood. Ik zocht een ruime auto, moet 5 jaar rijden met de auto en ik hoop dat er in die tijd gezinsuitbreiding plaatsvind, waar maximaal 20 procent bijtelling op zit (portomonee wil ook wat hé). In eerste instantie was ik geinteresseerd in de volgende auto's:
- Nissan Qashqai 1.6 Connect Edition: erg mooie auto zeker met mooi leer en in een witte kleur. Maar ruimte binnenin toch veel beperkter dan ik dacht;
- Mitsubishi ASX: mooie auto, waardeloos rijgedrag. Ik weet niet hoe Autoweek aan hun bevindingen gekomen zijn maar dit ding stuurt voor geen meter. En buiten dat wilde ik navi hebben en deze was nogal prijzig.
- Hyundai IX-20: erg leuke auto en wegligging is ook prima. Mooi multimedia-systeem.
- Seat Ibiza ST: de mooiste 14 procents auto mijns inziens. Echter was de ruimte achter mij (en ik ben 1.83m) erg beperkt.
- Seat Altea XL: niet de mooiste auto maar wel erg ruim en veel waar voor het geld.

Uiteindelijk gekozen voor de laatste optie met de volgende extra's:
- lederen bekleding met stoelverwarming (achteraf);
- chrome deurlijsten;
- Speciale bak voor in de kofferbak (in verband met honden);
- Afneembare trekhaak;
- 17 inch lichtmetalen velgen (Agra)
- Sportstuur met audio-bediening.
- Magic Zwart metallic lak.

Magic zwart is in mijn optiek de mooiste kleur voor de Copa editie waar je alleen kunt kiezen uit: Zwart, Rood (geen kleur voor zo'n grote auto wel leuk voor de gewone Altea), Wit (mooi met zwarte lichtmetalen velgen) en Lunagrijs (is alleen bestemd voor 60+, waarschijnlijk beledig ik mensen die hem wel in de kleur hebben maar sorry dit kan echt niet).

Ik heb het leer gekozen in:
- zwarte buitenrand;
- grijs zitgedeelte;
- Rode stiksels;
- Seat logo's op de voorstoelen.

Ziet er erg geslaagd uit. Auto Kohler heeft mij hier trouwens uitstekend mee geholpen. Auto is een plaatje geworden van binnen. Ik zal binnenkort foto's plaatsen van het interieur.

Eerste indruk van de auto is zeer goed. Merk nog wel goed dat de motor ingereden moet worden. Lekker rustig aan tuffen om de auto eigen te maken. Heeft zo met de autoradio etc toch wel een hoop knopjes die ik moet uitvinden. Airconditioning werkt perfect en tja de geur van nieuw leder is altijd lekker. Het valt mij wel op hoe makkelijk de auto te berijden is. Mijn vriendin die het in eerste instantie een veel te grote auto vond, vind hem erg makkelijk rijden dus dat zegt wel wat. Ze rijd zelf in een Hyundai i10 dus die is niet groter gewend. Uiteraard helpen de parkeersensoren wel tijdens het parkeren, naar mijn inzien kun je niet zonder deze sensoren.

Ik moet zeggen dat je wel merkt dat je met 17 inch velgen rijd. Geeft toch net even wat meer bandengeluid, maar is mij nog niet storend gebleken.

Ik was in eerste instantie helemaal verbaasd over wat het multimedia systeem RNS315 allemaal kon. Echter ben ik al op een pijnlijk ding gestruikeld. Ik kan met de bluetooth connectie geen goede connectie maken met mijn HTC Desire HD. Waardoor ik functies zoals het telefoonboek en dergelijke niet kan gebruiken. Sterker nog mijn telefoon loopt compleet vast als ik gekoppeld ben met de auto. Ik heb aan moeten geven dat het telefoonboek niet gedeeld mag worden met de carkit. Erg jammer dit. Moet ik toch nog de handen van mijn stuur afhalen om een telefoonnummer te bellen. Met een iPhone 3G werkt het overigens uitstekend.

Ik zal snel foto's plaatsen van de auto en houd jullie op de hoogte van mijn bevindingen.