Saab 9000 CS 2.0i (1996)

Uitvoering9000 CS 2.0i
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf2005

16-02-2005
Over een paar dagen kan ik mijn Saab 9000 2.0i CS Beverly ophalen. Nu ik prive meer kilometers ga rijden, vind ik de Clio die ik had, te klein worden voor ons gezin. Heb de 9000 altijd een fraaie auto gevonden. Na een proefrit in een prachtige zwarte Beverly was ik verkocht. De wagen rijd op LPG, dus leeglopen op de houderschapsbelasting, maar heerlijk goedkoop tanken. De behandeling door de garage is super, uit niets blijkt dat je een relatief goedkope ’budget’ Saab aanschaft. Na ingebruikneming volgen zo snel mogelijk de eerste ervaringen.

21-02-2005
Inmiddels zitten de eerste kilometers erop naar volle tevredenheid. Je kunt echt merken dat het een klasseauto is. Heerlijk stil, en lekker ruim. Ook het gevoel dat de auto je geeft is prima, lekker geborgen. De auto nodigt absoluut niet uit tot scheuren, een verademing in deze tijd.

16-05-2005
Ondanks algemene tevredenheid over de auto, begint het gemis van een automaat zich toch wel te openbaren. Bij navraag bij het dealerbedrijf waar de auto is aangeschaft, blijkt de auto nu ineens ruim de helft minder waard te zijn bij omruilen voor een qua prijs vergelijkbare Saab. Een verlies van ruim 3.000 euro in twee maanden? Ik dacht het niet! Dit is niet de manier om klanten aan je merk te binden lijkt me. Twee verschillende Saab-dealers kwamen niet verder dan 3.000 euro voor de auto, terwijl ik inmiddels de auto voor 4.000 euro heb kunnen inruilen! Ongetwijfeld een schijntje voor veelverdiende Saab-verkopers, maar niet acceptabel voor iemand die prive een auto moet rijden en betalen! Dit alles gepaard met het niet kunnen oplossen van een aantal in mijn ogen kleinigheden, kan ik stellen dat dit mijn eerste en laatste Saab is!

Een paar zaken moeten voor aflevering worden opgelost, maar ik heb er alle vertrouwen in dat de garage dit goed oppakt!

21-02-2005
Inderdaad zijn alle zaken die ik heb aangegeven naar genoegen opgelost. Ik had ook niet anders verwacht eigenlijk.
Wel is inmiddels een brom ontdekt, die zich manifesteert als de auto lang stationair draait, bijv. in een file. Even mee naar de garage.

16-05-2005
Inmiddels om diverse redenen reeds vier terug gemoeten naar de garage, en ik moet er nog een keer heen! Voorruit is vervangen, maar lekt! Centrale vergrendeling heeft af en toe kuren, nog geen oorzaak gevonden. Koplampwisser was defect, geen onderdeel op voorraad, dus twee maal naar garage 50 kilometer verderop. Speakers achter blijken inmiddels te zijn overleden, laat ik niet meer naar kijken. LPG-installatie deed het niet, bleek een kapotte zekering in het systeem te zijn. ACC functioneerde niet meer, slang bleek lek. Wel gedemonteerd, maar niet ter plekke op te lossen, weer een keer terug... bovendien zijn niet alle onderdelen teruggezet, of geschroefd, erg slordig!

6,5
  • Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee