Saab 900 Turbo 16 Cabrio (1990)
Uitvoering | 900 Turbo 16 Cabrio |
Bouwjaar | 1990 |
Jaar van aanschaf | 2002 |
Een geweldige, oude maar zeer stijlvolle auto! We wonen in Hong Kong dus het stuur zit rechts. Zwart met bruin lederen interieur, kap en ramen gaan electrisch open en dicht, electrisch verstelbare spiegels, cruise-control, air-conditioning (ja, erg fout voor een cabriolet, maar het is hier soms heel erg warm) en jawel: electrisch verwarmde stoelen (en het wordt hier nooit kouder dan 16 graden)! Allemaal gemeen goed nu, maar voor een 12 jaar oude auto zeer luxe.
In Hong kong is het gedurende zo’n 9 maanden per jaar prachtig weer met (zeer) hoge temperaturen. Het is dan ook een waar genoegen om met de kap open rond te rijden. Rustig voortkabbelend rondom de stad of door de heuvels. We hadden nooit gedacht dat in een open auto rijden zo heerlijk zou zijn.
Het is een ouderwetse grote turbo (175 PK) die flink tijd nodig heeft om druk op te bouwen, in dit heuvelachtige land moet je daar wel even rekening mee houden. Eenmaal druk opgebouwd heb je plotseling een enorme versnelling. De automaat heeft maar 3 versnellingen wat hier eigenlijk wel handig is: veel smalle bergweggetjes, stad en bijna geen snelweg dus dat voorkomt constant heen en weer schakelen. Zuipt wel benzine!
Niets belangrijks tot nu toe. De remlichten deden het niet, is gerepareerd. Stuurbekrachtiging vloeistof en koelvloeistof heb ik eenmaal bijgevuld, enstige lekkage is niet te ontdekken. Dashboard-verlichting en binnen-verlichting doen het niet, maakt me niets uit. De eerste pot van de twee potten die dit uitlaat systeem heeft is niet in orde: lekt niet maar resulteert in een flinke brom. Maakt me ook niets uit.