Saab 9-3 Sport Sedan 1.8i Intro Edition (2008)
Uitvoering | 9-3 Sport Sedan 1.8i Intro Edition |
Bouwjaar | 2008 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Na (slechts) 1.300 kilomter op de teller ben ik al helemaal verslaafd aan deze auto. Het motorblok is natuurlijk de basisuitvoering maar hij heeft voor mij voldoende vermogen. Een ’stoplichtsprintje’ ga ik niet altijd winnen maar hij is zeker vlot genoeg.
Omdat het gaat om de Intro Edition met Intro Accessory Pack is de auto voorzien van zeer veel opties, waaronder: dimmende spiegels, stoelverwarming, xenon verlichting, navigatie, parkeersensoren, dvd-speler, sportstuur, etc.
Het zicht rondom de auto was wel even wennen. De spijl tussen de achterste zijruiten en de achterruit is erg breed en ontneemt je veel zicht. Door de vrij hoge achterkant en de vrij vlak liggende achterruit is het zicht naar achteren ook niet optimaal. Het went echter snel en de grote spiegels in combinatie met de parkeersensoren maken veel goed.
Tot op heden nog geen klachten of kritische opmerkingen.
***UPDATE***
Na 20.0000 kilometer bevalt de auto (uiteraard) nog erg goed. Het comfort, de rust en de wegligging vind ik erg positief. Inmiddels ben ik wel achter een paar kleine minpuntjes gekomen. De binnenruimte van de auto vind ik niet echt overhouden. Met name de passagiers op de achterbank moeten zich behoorlijk opvouwen. Daarnaast heb ik bij de aanschaf gekozen voor het Intro Accessory Pack. Het hierbij behorende mulitmediasysteem is niet van Saab zelf maar een \'gewoon\' Kenwood systeem. Het gevolg is dat het systeem niet \'communiceert\' met de auto. Dit merk je aan kleine dingen. Bij het gebruik maken van \'nightpanel\' wordt het scherm niet uitgeschakeld of gedimd. Ook bevat het systeem geen boordcomputer.
In de showroom leek de lichte stoffen bekleding erg mooi. In de praktijk blijkt het vooral erg onpraktisch te zijn. Na het dragen van een nieuwe spijkerbroek heb je al een grauwe waas op de bekleding, om nog maar te zwijgen van die keer toen een doos met aarbeienvlaai had gelekt... Regelmatig boenen houdt de bekleding nog een beetje toonbaar.
Wat ik ten slotte erg mis in de auto is een klokje. Het klinkt lullig maar het is wel een gemis. Uitsluitend in 2 schermen van het multimediasysteem is er een klokje in beeld.
Na ruim 20.000 km houdt de auto zich erg goed. De afgelopen maanden hebben zich slechts een klein aantal probleempjes voor gedaan. Eén van LED\'s in de koplamp had een storing. Dit bleek een bekend probleem en is door de dealer verholpen. Daarnaast blijft de volumeknop van de audio soms \'softwarematig\' hangen. Het gevolg is een plotseling erg hard of juist heel zacht geluid. Het probleem is niet bekend bij de dealer. Omdat het zich heel weinig voordoet is het ook lastig voor hen om er iets aan te doen. Ten slotte maakt de ontgrendeling van de achterklep een behoorlijk raar geluid. Tijdens het volgende bezoek aan de dealer zal ik dit aankaarten.