Rover 75 Tourer 2.0 CDTI Ambition (2005)
Uitvoering | 75 Tourer 2.0 CDTI Ambition |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Nieuw, anders en toch hetzelfde
Na per toeval enige jaren geleden tegen een Rover 75 Tourer CDT Sterling (zie andere review) van 2002 aan te zijn gelopen, was ik verkocht.
Het model, het comfort, de luxe, de uitstraling en het zeer comfortabele rijden maakten dat ik zonder aarzelen deze auto kocht.
Met deze auto heb ik geen problemen gehad. In verband met mijn werk heb ik de auto verkocht en een tijd in een Volvo V70 Cross Country gereden.
Nadien (december 2009) heb ik me een blauwe Rover 75 Tourer aangeschaft. Nu de 131 pk (de CDTi) van 12/2003. Helaas is deze een stuk minder luxe uitgevoerd en heeft deze al 245.000 km gelopen.
Nu, weer een jaar later is een Rover 75 Tourer CDTi Ambition/Charme S van maart 2005 de blauwe komen vergezellen.
Het is het faceliftmodel (MKII) en is uitgevoerd in de sportieve "Ambition" trim. De auto is voorzien van vele mooie extra's, zoals:
- zwart leren interieur met kuipstoelen
- xenon
- regensensor, parkeersensoren, dimmende binnenspiegel
- afneembare trekhaak
- 17 inch Rovervelgen
- klimaatregeling
De auto heeft 140.000 km gelopen, is aantoonbaar dealeronderhouden en ziet er bijna perfect uit.
Ook het interieur is nagenoeg nieuw.
De eerste kilometers met deze auto maakten me duidelijk dat Rover met deze uitvoering een ander karakter aan de 75 heeft weten te geven. De auto rijdt strakker, is een stukje stugger (de maat banden zal hier ook aan bijdragen) en qua uitstraling is Rover er in geslaagd het klassiek ogende interieur een geslaagde sportieve look te geven.
De kuipstoelen zijn zeer prettig (de gewone stoelen zitten al erg goed) en op de eerste lange rit (in Duitsland) heeft de Rover met verve zijn diensten bewezen, met een relatief hoge kruissnelheid van 150 - 160 km/h.
Hoewel ik weinig auto's langer gereden heb dan 1 jaar, ben ik nu echt voornemens om deze Rover nog lang, heel lang te rijden.