Rover 45 1.6 Club (2001)
Uitvoering | 45 1.6 Club |
Bouwjaar | 2001 |
Jaar van aanschaf | 2024 |
eerste auto
Als jonge autoliefhebber is het natuurlijk een droom om zelf een auto te bezitten, alleen daar zijn wel een aantal zaken voor nodig, zoals een extra parkeerplek, budget en een moeder die te overtuigen is voor zo'n geweldig idee.
Eind 2024 zijn we verhuisd naar een huis met genoeg ruimte voor een extra auto. Het werd dus tijd voor een zoektocht naar een interessante, betaalbare en het liefst een unieke young- of oldtimer. Er zijn verschillende auto's langsgekomen zoals een Renault 25, een Chrysler Saratoga en nog een paar andere, totdat mijn vader en ik deze Rover tegenkwamen. Met 135.000 km op de klok, nieuwe APK en een vraagprijs van 1500 euro veRoverde de auto gelijk onze harten. Gelijk een proefrit aangevraagd en er naar toe gereden. De verkoper was een aardige kerel en een enorme autoliefhebber. In zijn garage stonden onder meer een Wartburg 353 en een Saab 900 en in het verleden heeft hij zelfs nog een AMC Eagle, Chrysler town en Country en nog velen andere auto's gehad. Maar goed, ik dwaal af. De proefrit verliep zonder mankementen, alle functies deden het en de motor klonk goed, dus de beslissing was al genomen. De auto was van een (je raad het al) oud vrouwtje geweest, had geen roest en het interieur was nog als nieuw, en dat na 23 jaar! We boden de verkoper 1400 euro voor de auto en op de terugweg zat ik in mijn eigen Rover 45. (Ik kan er nog niet zelf in rijden, want ik heb m'n rijbewijs nog niet. Da's wel onhandig.)
roest
We hebben toch een roestplekje gevonden helaas, bij de rechterachterdeur. maar het was gelukkig niet een hele grote plek en de roestplek is inmiddels al behandelt bij een garage. t'was wel duur zo'n 600 euro voor één roestplekje. voor de rest is de auto wel in orde, afgezien van een loslatende hemelbekleding die we nu aan het repareren zijn.
Inmiddels is er zo'n 3000 kilometer bijgekomen, en vooralsnog zijn er geen problemen met de Rover. hij is zuiniger dan de Dacia van mijn vader, die rijdt 1:12 de Rover 1:13. en hij rijdt geweldig!
En ik ben geslaagd voor mijn Theorie examen (met 0 fout woehoe!) dus het rijbewijs komt dichterbij. ook hebben we ontdekt dat er dicht in de buurt nog iemand rondrijd met een Rover 45, een blauwe dus daar gaan we denk ik ook nog een keer contact mee opnemen.