Rover 416 Si (1996)

Rover 400-serie

Uitvoering416 Si
Bouwjaar1996
Jaar van aanschaf1998

Ik kocht deze auto van bj 9-96 in oktober 1998.
Eigenlijk wilde ik weer een Honda Civic 3deurs kopen, maar omdat ik dat model bj "96 niet meer mooi vond (te grote koplampen) ben ik bij de toenmalige partner gaan shoppen (samenwerkings verband Honda-Rover).
Wat mij het meest aansprak was het chique uiterlijk van de Rover of beter gezegd het onderscheidende
uiterlijk van de grijze massa.
Echter alleen de achterzijde is wat anoniem.
Wat de uitrusting betreft, was deze destijds bovengemiddeld; o.a. elec. ramen v+a, elec. + verw. spiegels, cent. vergr. met afst.bediening, alarm, bestuurders airbag, etc.
Sturen doet de auto goed en de wegligging is bovengemiddeld. Ook de prestaties zijn goed te noemen.
Echter een minpunt is het motorgeluid bij snelheden boven de 120 km/uur. Dit is op den duur toch wel vermoeiend.
Maar after all is het zondermeer een perfecte wagen,
zeker ook nadat ik de standaard 14’ velgen had vervangen door 16’ velgen met plattere banden.
De service van mijn dealer is verder uitstekend.

Buiten het normale reguliere onderhoud zijn er maar 2 dingen geweest die opvielen:

Ten eerste is in een vrij korte periode 2x de startmotor vervangen (garantie). Ten tweede had ik op een gegeven moment last van een motor die inhield en zelfs uitviel onder het rijden. Dit was natuurlijk geen lekker rijden meer. Men dacht eerst dat het aan de computer lag, maar
na diverse malen de zaak getest en grondig onderzocht te hebben, bleek het aan iets vrij simpels te liggen, namelijk een rotor van (destijds) hfl. 25,- incl. btw.
De reguliere onderhoudsbeurten waren niet buitensporig hoog.

6,5