Renault Vel Satis 2.0 Turbo 16V Exception (2004)
Uitvoering | Vel Satis 2.0 Turbo 16V Exception |
Bouwjaar | 2004 |
Jaar van aanschaf | 2012 |
eerte indruk
Na 7.000 km wordt het tijd voor een eerste indruk. (foto volgt nog)
Als vertegenwoordiger van het merk Renault moge duidelijk zijn waarom de keuze voor het merk en met name voor de Vel Satis. Het topmodel van het merk spreekt me al jaren aan. Mooi is niet het juiste woord, maar exclusive en exentriek wel. Na jarenlang "auto's van de zaak" , elke dag weer een andere en met levensgrote reclame's , steeds weer die bijtelling en dat voor auto's die niet mijn eigen keuze zijn, per 1-1-2012 de knoop doorgehakt en zelf een auto gekocht. eerst een Espace; met 3 opgroeiende kinderen helemaal geen verkeerde auto, maar ook niet echt nodig.
Tot het moment dat ik "mijn" Vel Satis inruilde.
Dealeronderhouden, juiste kleur en interieur en alles er op wat ik belangrijk vind. Modeljaar 2005, dus kwalitatief beter( voor de critici: Ja, ik heb vertrouwen in het merk wat ik verkoop, maar dan wel vanaf modeljaar 2004)
En natuurlijk: veel auto voor weinig geld.
Waar ik geen rekening mee gehouden had was met de smaak van mijn vrouw( ze geeft niks om auto's, tot ik met de Vel Satis thuiskwam) Afschuwelijk, en dat vindt ze nog steeds. Kostte me bijna mijn huwelijk.
Comfort en prestaties:
Dit is nog echt comfort met een hoofdletter. Niks"hoeken door de bochten" of sportief rijgedrag, maar heerlijk ontspannen cruisen. Na 1000 km met de caravan onspannen uitstappen, dat kan alleen in een Vel Satis. Geen rammeltjes of
kraakjes.
Kosten:
Nog wat vroeg om daar na 7000 km wat van te zeggen.
als je echt goedkoop wilt rijden moet je niet zo'n auto kopen.
verbruik gemiddeld 8.8 L op 100 km.
Dit is minder dan het "boekje" zegt.
Mijn rijstijl is wel rustig.
Met caravan van 1200 kg is dit 13 L.
Verbruik is wel van de boordcomputer.
Het echte verbruik heb ik nog nooit gemeten,maar ik heb niet de indruk dat dit veel afwijkt. Mijn Espace met dezelfde motor
had een verbruik van 11 L op 100 km.
Deze woog wel bijna 200 kg meer dan de Vel Satis( door het glazen dak)
Onderhoudskosten op dit moment alleen een olieverversing. Nog geen storing o.i.d. gehad. Ook geen olieverbruik.
Zijn er dan geen nadelen?
Ik mag dan misschien wat gekleurd zijn in mijn oordeel, maar tot op heden zou ik ze niet kunnen bedenken.
Misschien afschrijving, maar op mijn auto heeft de vorige eigenaar deze betaald.