Renault Scénic 2.0 16V Tech Line (2006)
Uitvoering | Scénic 2.0 16V Tech Line |
Bouwjaar | 2006 |
Jaar van aanschaf | 2006 |
In het algemeen ben ik tot op heden goed tevreden met mijn Renault Senic tweede generatie van oktober 2006. Over comfort en rijeigenschappen geen klachten.
Wat mij bijzonder tegen valt is het brandstof verbruik(benzine). Tot heden hen ik eigenlijk alleen grote weg gereden en kom dan tot een verbruik van 1:10 / 1:11 Ik maak mij nu al zorgen wat het verbruik in de stad zal zijn.
Ik heb dit diverse malen nog eens getest op een wat langere afstand over ca. 200 km op de cruise control, met 120/124 km/u bij normale weersomstandigheden in het weekend, en dan is het verbruik ook 1:10,5 (handmatig gemeten).De boordcomputer geeft dan ca. 9,2l/100km aan.In de documentatie van Renault staat voor verbruik op de buitenweg 1:15,9 vermeld! Ik weet natuurlijk wel dat dit onder bijzonder gunstige omstandigheden wordt gemeten, maar ik zou dan toch op ca. 1:14 moeten kunnen rekenen met de snelheid zoals hier boven omschreven. Ik ben dan ook van mening dat deze documentatie pure misleiding is.
Ik heb dit aangekaart bij Renault nederland, maar zij vinden mijn verbruik niet buitensporig! Ook mijn dealer is die mening toegedaan. Wel heeft mijn dealer alle fabrieks-instellingen getest, maar geen afwijkingen kunnen constateren.
wie heeft ook deze ervaring m.b.t. het hoge benzine verbruik? Laat uw reactie svp horen!
Extreem hoog benzine verbruik - zie hierboven