Renault Scénic 1.6 16V (2002)

Renault Scénic 1.6 16V (2002)

UitvoeringScénic 1.6 16V
Bouwjaar2002
Jaar van aanschaf2012

Gekke Fransoos

In 2012 kocht ik bij een garage hier in het dorp een Renault Scenic van 2002. Deze had een LPG G3 installatie en was eigenlijk altijd goed onderhouden en de laatste jaren van een oudere man geweest. Dit gaf mij veel vertrouwen. Ik ging een proefrit maken samen met mijn vrouw en we wareneteen verkocht. Oké het was geen sportief snelheidsmonster, maar dat zochten we ook niet. We hadden een betrouwbare gezinsauto nodig met ruimte. De koop werd gesloten voor €2150,- De Scenic bleek echt een schot in de roos, niet te duur in ouderhoud en erg betrouwbaar. Natuurlijk ging er wel eens wat stuk, maar het meeste was gewoon slijtage. Na 3ton ging de versnellingsbak stuk. Er werd een van de sloop gehaald en die zat er onder inclusief montage voor 450 euro. Dat was de dikte reparatie die ik gehad heb. Bergen kilometers heb ik ermee gemaakt, ladingen zooi mee verhuist en nooit liet hij me staan. De LPG installatie gaf na verloop van tijd wel problemen. De auto schakelde steeds terug naar benzine. Na een korte zoektocht vond ik een andere gascomputer voor 5 tientjes in een Renault groep op FB. Daarna reed hkb weer als een zonnetje. Niet heel voordelig. Een op 10 op gas, maar alsnog een stuk goedkoper dan benzine als je veel rijdt. Een keer op een nacht toen ik bij een vriend vandaan kwam en terug reed over de snelweg verloor ik vermogen, raar geluid en uiteindelijk kwam ik stil te staan... Dit was de laatste rit in 2020, 10.000 kilometer voordat hij eraan toe was knapte de distributieriem. Heel apart vond ik het, want hij kon officiëel nog best een eind... Maar helaas dat was het einde van mijn Scenic avontuur... De teller stond toen op ongeveer 430.000... Intussen hadden we voor mijn schoonvader ook een Scenic 1.8 gekocht vanwege de hoge zit en de fijne stoelen. We hadden graag weer een Scenic gewild, maar ook weer niet. We hebben geen grote auto meer nodig. Als je een MPV zoekt en je wilt goed zitten op lange afstanden dan is de Renault Scenic een aanrader! Koop alleen wel een van het oude model t/m 2003 dan heb je namelijk geen electriche storingen zoals de latere modellen!

PRIVATE LEASE Renault Scénic