Renault Mégane Grand Tour 1.5 dCi 85 Authentique Comfort (2005)
Uitvoering | Mégane Grand Tour 1.5 dCi 85 Authentique Comfort |
Bouwjaar | 2005 |
Jaar van aanschaf | 2010 |
Helaas wegens faillissement mijn vorige Megane Grandtour moeten inleveren, voor ons te duur om over te nemen uit de lease.
Vervolgens bij Ing Occasion Centre een tweede hands Megane Grandtour gekocht uit 2005.
Al eerder een review geschreven over de vorige Megane, helaas bij aanschaf van deze Megane bleek ie last te hebben van waterlekkage rechtsachter bij het voetengedeelte.Als iemand nog tips heeft waar het vandaan kan komen, graag...... !!!!!!
Inmiddels 5 x hier mee teruggeweest, waarvan 4x bij een Renaultdealer en eenmaal bij een universele dealer.
Diverse malen onder de douche cq waterslang gestaan, diverse zaken gecontroleerd, waaronder aircoleiding, parafin, en vervanging deurfolie rechtsachter.
Elke keer leek het even opgelost, maar helaas, ik had al aangegeven dat het volgens mij onder het rijden gebeurd en er water via de onderkant op de een of andere manier inslaat, geen liters gelukkig, maar toch het hoort niet, en ontneemt toch een beetje het rijplezier, met name bij regen.
Laatste poging van mijn kant is een beetje kit op de naad van de bodemplaat gesmeerd, en een stukje omhooglopend van de carrosserie.
Tot nu toe lijkt het te werken, als is het beter om het van de buitenkant af te dichten, maar volgens Renault en de universele dealer is er geen afwijking aan de onderkant te zien, dus wie ben ik.En Tja geen enkele dealer zit te wachten op een auto met waterlekkage.
Wij zijn toch echte Renault liefhebbers dit is inmiddels de 9e Renault.
Het comfort blijft heerlijk, en de 1.5 dCi 85 doet prima zijn werk, ook met de vouwwagen erachter en volgeladen richting Frankrijk.
Op de waterlekkage na eigenlijk geen noemenswaardige problemen qua techniek,geen kraakjes en piepjes waarover al zoveel wordt geklaagd en geschreven.
Het enige wat er verholpen moest worden, was een nieuwe schakelaar voor de achterruitwisser, en het vast zetten van de hitteschild.
Ik vind de Megane Grandtour nog steeds een van de mooiste stations in zijn klasse, het enig wat we in deze missen ten opzichte van de vorige is de Climate Control, die was toch wel heerlijk ten opzichte van deze met mechanische airco, en de ingebouwde navigatie af fabriek, geen geklungel meer met een losse navigatie.
Wij hopen voorlopig nog wel even plezier te hebben van deze Megane Grandtour.
En ja de volgende wordt ook wel weer een Renault, alleen even opletten met waterlekkage.......