Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017) #3

autoreview

Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017)
Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017)Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017)Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017)Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017)Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017)Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017)Renault Mégane Estate dCi 110 Eco2 Zen (2017)

Signalement

UitvoeringMégane Estate dCi 110 Eco2 Zen
Versnellingen6, Handgeschakeld
Bouwjaar2017
Jaar van aanschaf2019
KM-stand bij aanschaf72.350 km
KM-stand laatst80.000 km
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Leuke Megane

 • 72.350 km

Nieuwe baan en dus nieuwe leasebak. Maar eerst een voorloper want de nieuw bestelde Volkswagen Tiguan is er pas over een half jaar.

Na een oudere Opel Zafira is deze auto een zaihgheid. Ok, hij is wat laag maar deze auto is verder helemaal ok.

De eerste indruk:
- rustige en stille motor. Het is geen scheurijzer maar het kleine dci-tje kan goed mee.
- hele fijne stoelen, zitten lekker
- R-Link 2 is fijn. De audio is matig, ik was bij mijn eerdere Laguna's meer gewend.
- Al die statistieken over zuinig rijden in de boordcomputer zijn een beetje irritant na een tijdje. Iedere keer na een ritje krijg je van de auto een beoordeling.

Kort samengevat is de eerste indruk goed. Ik meld me over een half jaar....

Weer een paar weken ervaring met de Megane

 • 78.000 km

Toevallig hoorde ik van het weekend dat de leverdatum van de Tiguan naar begin oktober vervroegd is. Dus wordt het tijd om weer wat over de Megane te schrijven.

Het is gewoon een leuke auto. Wegligging en comfort is prima. Auto stuurt lekker direct met een beetje onderstuur. Deze auto doet me denken aan de 2 Laguna's die ik van 2002 tot 2008 gereden heb. Ik heb zelfs het idee dat deze Mégane qua comfort en ruimte vergelijkbaar is met de Laguna van destijds.

Maar helaas toch 2 minpuntjes:
Deze Eco2 diesel is eigenlijk een beetje te licht voor op de snelweg. Bij het inhalen moet je soms versnellen van bijvoorbeeld 80 naar 120 km per uur. En dan merk je toch dat deze 1.5 diesel te kort komt.

Verder begint de strenge puntentelling van het Eco2 systeem in de boordcomputer te irriteren. In het begin is het leuk om er een sport van te maken zuinig te rijden, maar nu is het vooral irrirant om een lage score te bereiken terwijl je gewoon normaal hebt gereden.

Verder een leuke kar om mee te rijden.

Het einde van de prettige samenwerking

 • 80.000 km

Vandaag afscheid genomen van de Mégane. Ik mocht hem achterlaten bij de VW dealer in Waalwijk, want daar stond mijn nieuwe auto klaar.

Toch wel jammer want het was een leuke tijd met deze Mégane. Ik had hem nog een beetje gekuist en voor mijn laatste rit met hem trok ik een beetje meer tijd uit.

Eindconclusie is dat dit een ruime en comfortabele auto is voor een relatief mooie prijs. Het is een auto waar je ver mee kunt reizen en standaard is vol gepropt met veel opties die het leven makkelijk maken. Hij is super zuinig in de praktijk 1 op 22 gemiddeld!

Toch enkele kritische dingen:
- de motor is qua power net voldoende en op de snelweg kom je vaak trekkracht te kort.
- het Link2 systeem is niet echt een aanrader: traag en moeilijk te bedienen.
- wil je het systeem Link2 optimaal gebruiken moet je een betaald abonnement nemen en dat vind ik bezwaarlijk.

Verder is deze auto een toppertje.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  3
 • Comfort
  5
 • Kosten
  5
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Leaseplan
Renault Mégane E-TECH EV40 130pk Boost Charge Equilibre (5D/CVT)
€ 664
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens