Renault Mégane Estate dCi 110 ECO2 Bose (2013) #2
Bouwjaar | 2013 |
Jaar van aanschaf | 2013 |
Niet met de Franse slag
***nieuwe foto's geplaatst***
Allereerst een bedankje voor alle mensen die de moeite genomen hebben om de tijd te nemen om hun ervaringen te delen met mij en alle lezers van de myreview pagina.
Uiteindelijk zijn het jullie die mij over de streep getrokken hebben door kritisch, objectief en met emotie (het is toch je heiige koe, nietwaar?) jullie ervaringen te beschrijven.
Door bovenstaande ben ik 1 van de vele geworden die gekozen heeft voor de Renault Megane. Ik kan doen alsof ik gevallen ben voor het oogstrelende design, het strakke interieur en de afwerking maar... (en ik citeer) "het gaat allemaal om de euroo'tjes.
Dus ja het belangrijkste argument is die 14% bijtelling. Je kunt hoog of laag springen maar jezelf zo een opslag geven is welkom. Ik ben gestart bij mijn huidige werkgever in een pool auto (zie vorige auto). Een fantastische auto met een Fantastische bijtelling van 25%. Dat mocht wel wat minder.
Verschillende auto's bekeken:
- BMW 1-serie sportline
- Volvo V40 Summum
- Opel Insignia hatchback
- Skoda Octavia
Maar allen 20% en op de Skoda na allen auto's die als je die compleet wilt uitrusten rond de € 35.000 - 37.000 zit en wat was nou de belangrijkste reden? Juist, die euroo'tjes. En toen.. een openbaring..
Station, mooi vormgegeven, complete uitrusting en 14% bijtelling.. De Renault Megane Estate.
Binnengelopen bij ABD in Leeuwarden die nog een aantal Belgische modellen 2012 had staan en die met scherpe kortingen van de hand deed. Gevallen op een Bose editie vanwege het geluidsysteem en de (voor mijn postuur) goede stoelen. Alhoewel de GT Line uiterlijk techisch gezien een mooie uitstraling heeft vond ik de zwarte stijl elementen wel wat sjieker. Omdat er toch een halve kamper (dit is cabaret, voel je niet aangesproken aub) in mij schuilt nog verliefder geworden op een Bose in Blanc Nacre. Schitterende contrasterend met het zwarte van de Bose Edition.
Alles op alles gezet om nog voor 1 januari een Renault Megane met 14% bijtelling te scoren maar de werkgever (wij kopen de auto's) wou eerst een goed bod voor de Insiginia zien. Dit zorgde voor een kleine vertraging in het proces en ik vreesde voor de 14%. Wel werd op een gegeven moment bekend dat de 14% behouden werd voor de Renault Megane omdat er andere banden met 16" vanaf 01-01-2013 op gemonteerd werden met lagere rolweerstand.
In januari dan toch gehoord dat de auto besteld was. Wel bedongen dat de 16" velgen naar de winterbanden geschoven werden en dat er achteraf (als accessoire) 17" (zwarte) velgen gemonteerd werden. Hierop akkoord gegeven door de werkgever en het lange wachten begon.
27-03-2013: contract verlengd en en passant gehoord dat de auto op 02-04 voor mij klaar zou staan. Snel even bij de leverende dealer (Citroen, dont ask why) gevraagd of er 17" onder zat en of ze zwart waren (de velgen dus). Ja 17" en Zwart worden ze vanzelf...
De aflevering ging erg snel, ik ben een man en dus auTo-didactisch aangelegd. Daaroor tijdens de eerste dag geen cruisecontrol gebruikt want had de boekjes niet gelezen...Je moet dus een knopje omzetten, aha. De stoel wel direct helemaal omlaag (mag wat mij betreft nog wel lager), eens goed gekeken naar het strakke dashboard met de pianolak, mooi en de start/stop knop ingedrukt. Het lijkt wel een naaimachine.. je hoort gewoon binnen in het interieur niks.
De PSY Micro-USB(16GB) stick met 9GB aan muziek in de poort en de Bose systeem aangezet. Vooraf veel gelezen over het Bose systeem op een forum op autoweek.nl en alles op MP3 formaat in mappen op de stick en het werkt perfect. Ja je moet snel handelen met het iette piette peuterige knopje op de radio om de gewenste map te selecteren maar dit lukt vrij aardig, had Renault dit beter kunnen doen? JA maar ik ben er tevreden mee, het gaat om de euroo'tjes niet waar?
De adaptieve stuurbekrachtiging stuurt het karretje lekker strak de bocht door en ik vind het eerlijk gezegd een echte rijders auto.Ik heb het geluk/ongeluk gehad 10 nieuwe auto's te rijden in 5 jaar tijd en deze bevalt me echt prima.
Op de dag 2 toch de gene voorbij en de boekjes uit het erg diepe dashboard kastje gehaald. Wel veel woorden maar inmiddels weet ik precies wat waar voor is.. min of meer..
Door de Renault Megane Estate Bose te kiezen heb ik mijzelf verzekerd van een auto met veel extra's zoals:
- Keyless start&go (fantastisch systeem)
- LED DRV (staat stoer)
- Regen en Lichtsensor
- Half lederen (PEP) bekleding
- Het eerder genoemde (goede) BOSE audio systeem
- Carminat TomTom Live; goed te bedienen ondanks klachten die je hier leest
- Start/Stop systeem; slaat direct aan, bij BMW 1-serie gaat dit toch rauwer.
Teleurstelling was wel dat donker getint glas vanaf de B-stijl een optie was en geen standaard (dacht ik) en natuurlijk had ik dit graag gehad in combinatie met de Blanc Nacre maar ik vind het een fantasische auto en de 17" Schuss velgen staan ook deze auto in het wit goed. Wel heb ik de dealer zover gekregen om letterlijk alles van de achterkant te trekken: dus als je een Megane in het wit zonder Meganeletters, Dcibadge, Bose badges en (eco/elf)stickers op de achteruit ziet rijden zonder getinte ruiten :) dan grote kans dat ik het ben
Ik kan nog geen zinnig woord zeggen over de prestaties etc dus daar ga ik zeker op terugkomen. Ook zal ik meer foto's plaatsen.
Ben ik de enige die voor deze auto gevallen is? Nee absoluut niet, ik heb ze allemaal al voorbij zien komen: witte GT-Lines, Blauwe Boses en Zwarte Expressions en ik weet bijna zeker dat als we elkaar voorbij zien kachelen we allemaal hetzelfde denken:
wat een waar voor je (lease)geld en het allerbelangrijkste:
Het gaat toch om de euroo'tjes
Wat een genot
Inmiddels heb ik bijna 3000km afgelegd afgelopen week. Het draait toch om de euroo'tjes is toch veranderd in het draait toch om het plezier.. Wat ik hiermee bedoel?
De Megane is simpelweg (op dit moment) een fantastische auto. De zit achter het stuur is goed, de TomTom werkt fantastisch (nieuwe weg Kampen - Lelystad "gewoon" er al op) en het Bose systeem werkt fantastisch. Ik heb, maximaal, 2,5u radio geluisterd en de rest vanaf mijn USB-stick.
De rust in de auto is voortreffelijk. De Insignia verbleekt hierbij. Ik ben er blij mee. Ik ga me weer melden als er iets te melden valt.
Gewenning?
Inmiddels heb ik er al 5000km opzitten (8 provincies vanaf Leeuwarden "managen")
De auto went. De keyless open - closed is echt een uitvinding. Het piepje blijft een feest om te horen. Wel heb ik het idee dat als ik vrij vroeg opschakel, volgens schakeladvies, dat de auto inhoudt. Ik heb dit verhaal hier ergens eerder gelezen en eigenlijk sinds gisteren ben ik er op gaan letten en het is wel waar..
Begrijp me niet verkeerd, ik vind het nog niet storend maar ik ben benieuwd hoe de auto zich gaat houden. In de koningsweek ga ik een trip ondernemen naar Zuid-Zuid Duitsland (Bayern). De eerste echte langebaan afstand op 1 dag (750+). Hebben lezers / eigenaars van de Eco2 Megane dezelfde ervaring?
De USB stick houdt zich echt perfect (nogmaals PSY 20GB micro USB via "ik ben toch niet gek...") Mappen herkent de auto; submappen herkent de auto. Perfect.
Bluetooth moet ik elke dag even aanmelden (kan dit anders?) maar werkt goed en ik ben goed verstaanbaar.
Elke week wasstraat is: het wekelijkse verwenmoment voor mijn Blanc Jeune Fille..
Ik geniet met volle teugen
PRIVATE LEASE Renault Mégane

Renault Mégane Coupé 1.2 TCe Bose (PANORAMADAK, NAVIGATIE, CLIMATE, BOSE AUDIO, LEDEREN SPORTSTOELEN, LM VELGEN, BLUETOOTH, CRUISE, PARKEERSENSOREN, NIEUWE APK, NIEUWSTAAT)
- 2013

Renault Mégane 1.2 TCe GT-Line ✅MOOIE AUTO ❗LEES OPMERKING❗❗