Renault Mégane Estate dCi 110 Bose (2011) #12

Renault Mégane Estate dCi 110 Bose (2011)

UitvoeringMégane Estate dCi 110 Bose
Bouwjaar2011
Jaar van aanschaf2012

Renault - Mégane Estate dCi 110 Bose (leaswagen) (

Korte samenvatting:
+ Zeer positief onder de indruk van deze Megane.
+ Verbazingwekkend betrouwbaar (nooit onverwachts naar de garage moeten gaan)
- Motor voelde niet vinnig genoeg aan.
- Mits andere opties, had de auto comfortabeler geweest.

Hallo iedereen.
Ik werk als IT technieker in Belgie en kreeg een Renault Megane als bedrijfswagen, overgenomen van een collega dat net vertrokken was.

Statistieken:
Geboren op: 01 Februari 2012.

Opties:
+Xenon

Eigenaar van wagen: 01 Juli 2012
Aantal km's: 35 000km

Eerste indruk
Toen ik mijn wagen in ontvangst nam, was ik verbaast dat de vorige eigenaar al 35 000km had gereden op amper 6maand tijd! Blijkbaar moest ik er ook nog mee op onderhoud. Op onderhoud werd er niks speciaals gemeld. Wel had ik zelf nog originele rubberen vloermatten gekocht, gezien mijn originele een beige kleur heeft en dus snel vuil zou zijn. Gelukkig dat Renault accessoires niet al te duur zijn. Jammer dat het maar 1 cupholder heeft. En dan nog heel slecht geplaatst.

Mijn vorige wagen was een VW Passat Variant. Qua optrekken was het even wennen. De Megane had niet hetzelfde koppel. Maar wat ik meteen wel merkte, was dat de Megane leuker was om mee te rijden. Minder lang en minder zwaar. En naar mijn mening, de looks ziet er ook frisser uit.

Levenstijl:
De Megane werd gebruikt voor naar mijn werk/klant te pendelen en natuurlijk prive. (50werk/50prive verhoudigen). Voor mijn werk zat 75% in de file per dag. Maar tijdens het weekend deed ik veel autosnelweg. Megane was een perfecte reisgenoot. Voldoende kofferruimte; (k woon alleen maar ging vaak met nog 1 persoon op vakantie. Maar als er momenten zijn wanneer ik alleen ging reizen, sliep ik simpel weg in mijn koffer.

Leven met een Megane:
Ik vond het best een goeie auto. Ookal kreeg ik redelijk wat kritiek van collega's die dachten dat mijn Megane op elk moment zou stilvallen, was ik heel verbaasd en die NOOIT ONVERWACHTS naar de Renault garage moest gaan. Ik heb nooit motor problemen gehad. Nooit elektronica problemen. Ook geen carroserie problemen. Megane voelde heel betrouwbaar aan. Maar jammer genoeg miste ik iets meer torque. Optrekken in 6de versnelling was niet mogelijk. In koffer slapen viel heel goed mee. En als je geen reservewiel neemt, heb je ineens heel veel verborgen kofferruimte. Ik had daar altijd een slaapzak insteken en kussens.

+Ruimte (koffer + onder koffervloer)
+Lengte (in verhouding tot andere wagens van zijn klasse)
+Betrouwbaarheid en duurzaam
+Looks

-Maar 1 cupholder en HEEL slecht geplaatst. Moet geredesigned worden!
-Middenarmsteun niet op hoogte instellen
-sportkit niet handig tijdens parkeren.
-17" begint al hard te worden. Gaan voor 16"!
-Mocht vinniger aanvoelen.
-Beige wordt snel vuil.

Uitleg score:

Comfort 3/5: 17' wielen waren al te voelen op moment dat ik verkeersdrempels moest nemen. Niet comfortabel genoeg voor mij. Die sportkit zag er echt wel stoer uit. Uniek. Ik kwam amper andere Megane's tegen met dezelfde look. Jammer genoeg bleef het ook bij de looks. Het was HEEL irritant. Ik moest altijd rekening houden met mijn omgeving, om de bumper niet te beschadigen, want ze stonden dichter bij de grond.

Na +/- 120 000km begon mijn koppeling redelijk zwaar te worden (ik doe heel veel files per dag).

Prestatie 4/5: Zolang ik op mijn verbruik let, kon ik er makkelijker +1000km mee rijden. Dit was heel aantrekkelijk wanneer ik op vakantie was en voor mijn eigen brandstof moest betalen. Op zich was Megane nog goed in de bochten. Jammer genoeg voelde hij niet vinnig aan, maar dat kan je oplossen door voor een andere motor te kiezen.

Multimedia 4/5: TomTom GPS is makkelijk te gebruiken. Dankzij het gebruik van SD kaart, kon ik extra POI's downloaden en gebruiken. Met flitspaal locatie herkenning! Meerdere wagen zouden zo moeten zijn. Muziekbesturing vergt wel wat tijd. Maar eenmaal je het door hebt, is het redelijk logisch ingesteld. Bluetooth doet wat het moet doen, al is er soms +/- 1-2sec audio delay. Jammer genoeg dat de microfoon slechts geplaatst is, waardoor mensen moeite hebben om je te horen. Onbrekende details: muziektijdlijn wordt niet weergegeven (Bluetooth/USB gebruik).

Betrouwbaarheid 5/5: Simpelwel omdat ik nooit onverwachts naar de garage moest gaan. Als een wagen zoiets al kan verwezenleken dan kan je er moeilijk nog iets negatiefs over zeggen. En zelf op het einde waren de schokdempers nog intact.

Gebruikskosten 4/5: Mocht nog wat zuiniger zijn, maar dat werd opgelost met de 2012 modellen.

Onderhoudbeurten opmerkingen:
035 000km: Niks aan te merken.
060 000km: Remschijven vervangen.
090 000km: Airco leidingen kuisen. TomTom SD kaart vervangen.
120 000km: Remschijven vervangen.
150 000km: Oliepomp kop moest vervangen worden.

Banden: Werd om de +/- 50 000km vervangen.

Roadtrips (prive / werk)
08/2012: Weekje naar Zuid Frankrijk
09/2012: 3-dagen roadtrip naar Denemarken (Kopenhagen). Amper 2,5x moeten tanken voor een heen en terug reis.
12/2012: Kerstmarkten van Keulen bezocht. Paar weken later, 2 dagen Hamburg
06/2013: Weekje Oostenrijk
08/2013: Weekje EU roadtrip: Bern, Praag, Bratislava, Wenen, Budapest, Munchen
07/2014: 3 weken in Den Haag voor werk.
Hier en daar een paar keer naar Parijs, Luxemburg.
Bijna elke weekend naar Breda.

Achievements van deze Megane:
+Overleven met mijn vorige collega als eigenaar (die zelf 3 autos kapot heeft gereden)
+Overleven met mij als eigenaar.
+Nooit onverwachts naar de garage moeten gaan. Altijd buiten in de kou moeten staan.
+10 landen bezocht op minder dan 4jaar.
+160 000km op minder dan 4jaar.

Slot:

Ik ga mijn Megane echt wel missen. Altijd voor mij klaar gestaan. Nooit in de steek gelaten. Megane was niet perfect maar ik hield er echt van!

PRIVATE LEASE Renault Mégane