Renault Mégane Estate 1.6 16V 100 Authentique (2010)

Renault Mégane Estate
Renault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane EstateRenault Mégane Estate

UitvoeringMégane Estate 1.6 16V 100 Authentique
Bouwjaar2010
Jaar van aanschaf2010

Achteruitgang

Na jaren renault te hebben gereden, koos ik afgelopen zomer weer voor de Megane. Ook al is de vorm wat lulliger dan de oude uitvoering (te iel en te fijn aan de achterkant, voorkant is wel wat beter). Natuurlijk rijdt de megane weer prima, en ook nog eens veilig en beter voor het milieu.... zeggen ze. Want als ik de boord computer moet geloven rijd ik nu duurder. Dat wil zeggen 5,5 eerst en nu 5,7 op 100km...... met een zelfde rayon waarin ik rijd en een zelfde stijl naar ik aan neem. Toch mooi wel van 25% bijtelling naar 20%. Wie het weet mag het zeggen, maar er klopt iets niet aan.
Verder een slecht zicht door de kleine raampjes achter en de ronding achter. Veel minder opbergruimte / vakjes dan het oude model in de auto. Ik kreeg in alle vakjes maar 2/3 van de meegenomen rommel uit de oude Megane.... d.w.z. boekjes, mapjes en potjes etc. en dan is de volume er alleen op vooruit gegaan per vakje in de deur. Maar verder is alles kleiner geworden.
Je mist verder nog steeds de houders voor drinken en laten we niet vergeten dat de achterklep op geen enkele solide manier vast te maken is aan de trekhaak. Maar ja dat was bij de vorige Grand Tour ook al zo. Ze vervrouwelijken de auto te veel met fijne schoonheid wat ten koste gaat van de praktische functie van de auto. Vooral voor mij, ik rijd ca.70.000 km per jaar in de megane en woon er dus praktisch in, dus ik wil praktisch er op vooruit gaan en niet achteruit. Nu moet ik wel zeggen een zeer goede audio in de auto. Maar wat een knudde bluetooth, alsof ik in een trechter tegen mijn klanten praat.
Kortom of ik hierna weer een Megane rijd? Misschien maar dan gaan alle opties eraf en kies ik zelf voor de set etc. maar ik denk het niet. Ach ik moet nog maar 3 jaar.......