Renault Mégane Break RXE 1.9 dTi (1999)
Uitvoering | Mégane Break RXE 1.9 dTi |
Bouwjaar | 1999 |
Jaar van aanschaf | 1999 |
Dit is mijn eerste nieuwe leaseauto en ik heb deze auto destijds gekozen vanwege de uitgebreide standaarduitrusting (airco, electrische ramen, electrische bedienbare en verwarmbare spiegels, 4 airbags, dakdragers, lendesteun), het comfort, de grootte van de kofferbak en de kosten ivm de lease.
De auto heeft me nooit in de steek gelaten en is door mij niet zachtzinnig behandeld. Ik ben zeer tevreden over de betrouwbaarheid.
De punten waar ik minder tevreden over ben zijn een doorgezakte bestuurdersstoel na ongeveer 125000 km. Het hoge verbruik 1:16,5 en de slechte service van de dealer die zijn afspraken niet na komt. Bovendien moet er bijna bij iedere beurt een koplamp (H7) vervangen worden, deze branden erg snel door.
Ondanks de zware dieselmotor voorin wil in de bocht het binnenste voorwiel wel eens doorspinnen. De wielophanging is niet volledig berekend op het hoge koppel van deze turbodiesel.
Ik zou niet weer de standaardlak uitzoeken. Deze is niet erg krasvast.
Na 2000 km lekkage in het koelsysteem. Vervangen onder garantie, productiefout.
Na 85000 km slippende koppeling na een heleboel snelwegkilometers. Vanzelf overgegaan door koppeling een beetje ruw te gebruiken.
Na 125000 km doorgezakte voorstoel. Mocht door leasemaatschappij opgevuld worden. Dealer krijgt het tot nu toe niet voor elkaar om dit op te lossen.
Om de twee beurten aandraaien van een achterruitje die los trilt.
- Betrouwbaarheid5
- Prestaties5
- Comfort4
- Kosten3
- Zou u weer een auto van dit merk kopen? nee
PRIVATE LEASE Renault Mégane
Uitgelicht aanbod

Renault Mégane Break RXE 1.6 16V (1999)

Rover 75 2.5 V6 Classic (2000) - 405.772 km - Klokje Rond

Test Porsche 911 Carrera T - lichter, luider, leuker