Renault Mégane 1.5 dCi 85 Business (2007)
Uitvoering | Mégane 1.5 dCi 85 Business |
Bouwjaar | 2007 |
Jaar van aanschaf | 2008 |
Fijne kilometervreter met afwerkingsfoutjes
Deze auto heb ik gereden als voorloopauto tussen april 2008 en januari 2009. Vanwege de overstap naar een nieuwe werkgever kreeg ik de beschikking over deze Megane dCi. Tijdens de eerste rit verbaasde ik mij over het vermogen van de auto, blijkbaar was de vorige berijder een vlotte bestuurder.
Het comfort en de looks van de vorige Megane zijn wat mij betreft de grootste pluspunten. Het onderstel is een mooi compromis tussen comfort en sportiviteit. Het ontwerp met de merkwaardige achterkant ben ik door de jaren heen zeker gaan waarderen. Bij de driedeurs vind ik het nog meer geaccentueerd.
Waar Renault volledig de mist in gaat is bij de afwerking. Tijdens een rit op een provinciale weg viel mij op dat de auto achter mij slingerde. Enkele seconden later viel de binnenspiegel naar beneden. Gelukkig bleef deze hangen aan het draadje van de regensensor. Kortom de auto waar ik voor reed slingerde niet, maar de spiegel bewoog. Gevaarlijk en een echte afwerkingsmisser voor een auto die toen nog geen jaar oud was.
Het verbruik van de Megane is zeker netjes. Door de relatief lage massa (1170kg) en de moderne dieselmotor bedroeg het verbruik gemiddeld tussen de 4,5 en 5 liter per 100km. Hierbij moet worden opgemerkt dat de cruisecontrol veel gebruikt werd.
Uiteindelijk heb ik bijna negen maanden met de Renault gereden. Ik vond het een fijne auto, waarmee veel kilometers zijn gemaakt. Maar waarbij de degelijkheid toch teleurstelde. De Renault is begin 2009 vervangen door een BMW 116i. Een geheel andere auto, veel meer op sportiviteit geënt en aanzienlijk degelijker.